Fotografija: Policijske uprave diljem Hrvatske svaki vikend pojačano kontroliraju vozače/Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX
Policijske uprave diljem Hrvatske svaki vikend pojačano kontroliraju vozače/Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX

Policija provjeravala krše li motociklisti u BBŽ prometne propise. I iznenadili se...

Tijekom vikenda na području BBŽ dogodilo se sedam prometnih nesreća, a u tri prometne nesreće, pet je osoba bilo ozlijeđenoPolicija je i tijekom ovog vikenda nastavila s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

U subotu je provedena i županijska akcija na prekršaje mopedista i motociklista.

Pohvala motoristima

"Ono što je dobro da tijekom te akcije policijski službenici su kontrolirali sedam vozača mopeda i motocikala te da niti jedan nije bio u prekršaju pa evo sve pohvale tim mopedistima i motociklistima koji su poštivali prometna pravila i propise", poručuju iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Osim navedene akcije, policajci su proteklog vikenda utvrdili ukupno 155 prometnih prekršaja, od čega je 77 bilo prekoračenje brzine. Najveća brzina izmjerena je u Žabjaku, iznosila je 133 kilometra na sat, a tamo je ograničenje 70 kilometara na sat.

Četvero lakše ozlijeđenih

31 vozač nije bio vezan pojasem, 11 vozača vozilo je pod utjecajem alkohola, a osam ih je koristilo mobitel tijekom vožnje.

"U navedenom razdoblju, na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se sedam prometnih nesreće od kojih su četiri bile samo s materijalnom štetom dok je u tri prometne nesreći s ozljeđenim osobama četiri osoba lakše ozlijeđeno dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede", kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj i poručuju kako će se nastaviti poduzimati mjere kako bi povećali sigurnosti svih sudionika u prometu.