Fotografija: Brzina se mjeri na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima i izvan naselja/Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX (ilustracija)
Brzina se mjeri na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima i izvan naselja/Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX (ilustracija)

Policija tijekom proteklog vikenda zabilježila 215 prometnih prekršaja

Na prometnicama naše policijske uprave dogodile su se tri prometne nesreće od kojih su dvije bile samo s materijalnom štetom dok su u jednoj prometnoj nesreći dvije osobe lakše ozlijeđenePolicajci PU bjelovarsko-bilogorske su tijekom proteklog vikenda pojačano nadzirali promet u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji kako bi spriječili i sankcionirali najteže prekršaje u prometu. To su alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama, nekorištenje sigurnosnog pojasa i korištenje mobitela.

Najviše prekoračenja brzine

Tako je policija proteklog vikenda utvrdila ukupno 215 prometnih prekršaja od kojih je jedan bio vožnja pod utjecajem alkohola, 134 vozača vozila su brže od dopuštenog, njih 27 nije bilo vezano sigurnosnim pojasem, a 16 ih je koristilo mobitel tijekom vožnje. Zabilježeno je i 37 ostalih prekršaja.

Najveća prekoračena brzina izmjerena je u Bjelovaru, na Križevačkoj cesti, a iznosila je 101 kilometar na sat, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50.

Akcija se nastavlja

"U navedenom razdoblju, na prometnicama naše policijske uprave dogodile su se tri prometne nesreće od kojih su dvije bile samo s materijalnom štetom dok su u jednoj prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama dvije osobe lakše ozlijeđene. Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja", poručuju iz PU bjelovarsko-bilogorske.