Fotografija: Roditelji mogu biti mirni, dojave su bile lažne, a poslao ih je maloljetnnik/Foto: Božidar Vukičević/CROPIX/Druga OŠ Bjelovar
Roditelji mogu biti mirni, dojave su bile lažne, a poslao ih je maloljetnnik/Foto: Božidar Vukičević/CROPIX/Druga OŠ Bjelovar

POLICIJA PRONAŠLA POČINITELJA Dojave o bombama u bjelovarskim školama poslao maloljetnik

I nakon druge dojave, sve škole spomenute u prijetećem e - mailu o postavljenoj eksplozivnoj napravi ponovno su pregledane. Kao i prvog puta, i danas poslijepodne je utvrđeno kako je dojava lažnaNakon što smo ranije danas objavili dvije vijesti u kojima policija potvrđuje da su dobili dojavu o bombama u odgojno obrazovnim ustanovama na području Bjelovara, te nakon što smo razgovarali s ravnateljicom Druge OŠ Bjelovar koja je nakon druge dojave na vlastitu odgovornost poslala djecu kući, policija je priopćila kako su pronašli počinitelja. 

Novi pregled škole

-Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske i Policijske postaje Bjelovar u intenzivnom kriminalističkom istraživanju žurno su poduzeli sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja počinitelja dojava o mogućem ugrožavanju sigurnosti građana u području odgojno-obrazovnih ustanova na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Policijski službenici su izvidnim i dokaznim radnjama utvrdili identitet osobe koja se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela lažne uzbune.

Radi se o mlađem maloljetniku zbog čega ova policijska uprava nije u mogućnosti iznositi detaljnije informacije, poručili su iz policije. 

Kako neslužbeno doznajemo, nakon druge dojave, sve škole spomenute u prijetećem e - mailu o postavljenoj eksplozivnoj napravi ponovno su pregledane. Kao i prvog puta, noćas, i sada je utvrđeno kako je dojava lažna.