Fotografija: Foto: Branimir Boban/CROPIX (ilustracija)
Foto: Branimir Boban/CROPIX (ilustracija)

Policija pronašla lopova koji je krao gorivo iz kamiona i radnih strojeva

Policija sumnja da je 26-godišnjak iz okolice Bjelovara u razdoblju od lanjskog svibnja do veljače ove godine ukrao oko 535 litara gorivaMladić od 26 godina iz okolice Bjelovara zaradio je kaznenu prijavu zbog sumnje da je tijekom prošle i ove godine ukrao veću količinu goriva.

Kako je izvijestila PU bjelovarsko-bilogorska, policajci iz Bjelovara dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom sa šireg bjelovarskog područja, zbog sumnje da je tijekom ove i prošle godine na području grada Bjelovara počinio dva kaznena djela teških krađa provaljivanjem i tri kaznena djela krađe.

Htio nasilno otvoriti rezervoare

Naime, policija sumnja da je 24. svibnja prošle godine u noćnim satima na jednom gradilištu u Ždralovima iz rezervoara radnog stroja istočio oko 120 litara pogonskog goriva, a isto je napravio u u noći s 31. svibnja na 1. lipnja kada je iz buldožera istočio oko 115 litara goriva.

Isto tako policija sumnja da je u razdoblju od 12. do 16. kolovoza prošle godine u južnom dijelu grada Bjelovara pokušao nasilno otvoriti rezervoare parkiranih teretnih vozila, no u svom naumu nije uspio.

Šteta oko 850 eura

- U istom razdoblju u Trojstvenom Markovcu je iz teretnog vozila bjelovarskih registracijskih oznaka u vlasništvu 44-godišnjaka, koji se nalazio parkiran u neograđenom dvorištu građevinskog zemljišta, iz rezervoara istočio oko 300 litara pogonskog goriva. Isto to je ponovno pokušao u večernjim satima 15. veljače ali nije uspio - kažu u policiji i ističu kako šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi najmanje 850 eura.

Zbog sumnje da je počinio sve gore navedeno protiv osumnjičenog 26-godišnjaka podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.