Fotografija: Foto: Deni Marčinković
Foto: Deni Marčinković

Policija otkrila uzrok požara u bivšoj Bjelovarskoj industriji mesa: "Slijedi daljnja istraga"

Došlo je do stvaranja zapaljive smjese ukapljenog naftnog plina i zraka koja je aktivirana mehaničkom ili električnom iskromNapokon je utvrđen uzrok požara koji je izbio u ponedjeljak ujutro u skladištu bivše Bjelovarske industrije mesa u Malim Sredicama, koja je sada u vlasništvu Fortanova grupe, o čemu smo pisali OVDJE.

Naime, kako su izvijestili iz PU bjelovarsko-bilogorske u suradnji s vještacima za tehnička vještačenja Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" iz Zagreba utvrđeno je da je požar uzrokovao kvar na plinskim instalacijama viličara unutar gornjeg dijela pogonskog motora u neposrednoj blizini rasplinjača.

Demontirali opremu

- Došlo je do stvaranja zapaljive smjese ukapljenog naftnog plina i zraka koja je aktivirana mehaničkom ili električnom iskrom te se požar proširio na okolni gorivi materijal u svim prostorijama. Viličar koji se u trenutku požara nalazio u stražnjem dijelu hale je na korištenju poduzeću koje ga je koristilo za demontiranje metalnih dijelova procesne opreme i ostalih metalnih dijelova u hali - kažu u policiji i dodaju kako slijedi daljnje kriminalističko istraživanje u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Bjelovaru. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku