Fotografija: Bjelovarčanin i Gareščanin ostali bez ogrjevnog drveta kojeg su prevozili/Foto: Tom Dubravec/CROPIX ((Ilustracija)
Bjelovarčanin i Gareščanin ostali bez ogrjevnog drveta kojeg su prevozili/Foto: Tom Dubravec/CROPIX ((Ilustracija)

Policija oduzela drva Bjelovarčaninu i Gareščaninu. Nisu mogli dokazati da su njihova...

Osim što nije imao dokumentaciju za drva koja je prevozio, Gareščanin je upravljao kombi vozilom bez registarskih oznaka. Čeka ga paprena kaznaBJELOVAR/GAREŠNICA - Sezona pojačane potrebe za ogrjevnim drvima očito je u punome jeku. No, nažalost, netko jučer nije dobio svoju naručenu količinu i to zbog nedostatka popratne dokumentacije.

Kako stoji u izvješću PU bjelovarsko - bilogorske, u utorak 11. siječnja oko 18.50 sati u Bjelovaru na Južnoj obilaznici, policijski su službenici u kontroli prometa zatekli 43-godišnjaka da upravlja kombi vozilom daruvarskih registracijskih oznaka te da u tovarnom prostoru prevozi oko četiri prostorna metra ogrjevnog drveta graba. Za drva kojaje prevozio, nije imao popratnu dokumentaciju pa je 43-godišnjaku drvna masa privremeno oduzeta. Protiv njega slijedi obavijest nadležnoj šumarskoj inspekciji zbog počinjenog prekršaja iz članka 37. stavka 1. Zakona o šumama.

Bez registarskih oznaka

Nešto kasnije, oko 19.25 sati u Garešnici, u Ulici Matija Gupca, policijski su službenici u kontroli prometa zatekli 47-godišnjaka da upravlja s kombi vozilom marke Volkswagen bez registracijskih oznaka te da u tovarnom prostoru prevozi 1.5 prostornog metra drveta hrasta za koja također nije posjedovao popratnu dokumentaciju.

Drvna masa i vozilo su od 47-godišnjaka privremeno oduzeti, a zbog počinjenog prekršaja iz članka 37. stavka 1. Zakona o šumama slijedi obavijest nadležnoj šumarskoj inspekciji, dok mu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama slijedi izvješće o prekršaju.