Fotografija: Mjesto tragedije/Foto: JVP Garešnica
Mjesto tragedije/Foto: JVP Garešnica

Policija objavila detalje tragedije u Kaniškoj Ivi: "Mladića je zahvatio rotirajući dio na sušari"

25-godišnjak je u krug tvrtke u kojoj inače ne radi traktorom dovezao mobilnu sušaru za žitarice u namjeri da ju opere, kažu u policijiPolicija je objavila detalje stravične tragedije koja se dogodila jučer oko 14.30 sati u Kaniškoj Ivi.

Kako su priopćili, 25-godišnjak je u krug tvrtke u kojoj inače nije zaposlen traktorom dovezao mobilnu sušaru kako bi je oprao.

- Sa sušare za žitarice skinuo je metalni – limeni poklopac sa donje strane te ju pustio u pogon tako što je uključio kardansko vratilo na traktoru. Nakon toga je uključio visokotlačni perač, prišao do otvora na sušari u namjeri pranja čime je došao u opasno područje radnog stroja gdje ga je zahvatio rotirajući dio na sušari. Uslijed zadobivenih ozljeda 25-godišnjak je na mjestu događaja preminuo - kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj.

Zatražena je obdukcija

Očevidom je rukovodio zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru uz stručnu pomoć policijskih službenika Policijske postaje Garešnica, a očevidu je prisustvovao i inspektor zaštite na radu.

- Naložena je obdukcija tijela stradalog, a također će se u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Bjelovaru obaviti i sve druge izvidne i dokazne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog nesretnog događaja - dodaju u policiji.

Mladić je inače bio član lokalnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva, a ova je tragedija posebno pogodila vatrogasce koji su izašli na intervenciju jer im je bio kolega i prijatelj. Evo što su vatrogasci objavili na svojoj Facebook stranici:

Najteža intervencija

"Dolaskom na mjesto intervencije dobivamo informaciju da je mladu osobu puž od sušare uvukao u samu sušaru te da je proglašena trenutna smrt.

Samo vađenje unesrećene osobe napravit će se nakon izvršenog očevida.

Pregledom same lokacije shvaćamo da je riječ o našem prijatelju i vatrogascu DVD-a Kajgana Z. B. Ni jedna intervencija nije laka, ali kad je riječ o prijateljima te su najteže. Prijatelju počivaj u miru.

Svoj obitelji i prijateljima izražavamo najdublje saučešce...".

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!