Fotografija: Mjesto stravične nesreće/Foto: Teo Kamov/CROPIX
Galerija
Mjesto stravične nesreće/Foto: Teo Kamov/CROPIX

Policija objavila detalje pogibije Daruvarčanke: "Kamionu je otkazao stabilizator, vozilo nije ispravno održavano"

Daruvarčanka Stela Novaković, uzorna studentica čija je smrt duboko potresla grad, poginula je u teškoj prometnoj nesreći koja se u utorak prijepodne dogodila u LovranuOpatijska policija provela je kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom, starosti 41 godine, vozačem koji je 30. siječnja oko 10.20 sati upravljao teretnim vozilom na području Lovrana gdje je smrtno stradala pješakinja, hrvatska državljanka u dobi od 22 godine, a dvije su ozlijeđene.

Kako smo već objavili, radi se o Daruvarčanki Steli Novaković, uzornoj studentici čija je smrt duboko potresla grad. Odlična studentica, sve ispite davala u roku, vrijedna, pametna, uvijek, ali uvijek nasmijana. Tim riječima tužno se od Stele oprašta Daruvar. 

Smrt iz nehaja

Policija vozača sumnjiči da je ne održavajući naprave za rad u ispravnom stanju i ne postupajući po propisima ili tehničkim pravilima o zaštitnim mjerama, iz nehaja prouzročio smrtno stradavanje i ozljeđivanje pješakinja. 

- Osumnjičeni je navedenog dana upravljao teretnim vozilom (kamionom s pumpom za beton),  krećući se iz smjera Medveje prema Opatiji, kada je na području Lovrana uslijed neodgovarajućeg osiguranja pokretnog dijela teretnog vozila došlo do izvlačenja metalnog stabilizatora tzv. noge, a potom i smrtnog stradavanja i ozljeđivanja pješakinja, koje su se u tom trenutku kretale nogostupom u istom smjeru kao i spomenuto teretno vozilo - izvijestili su iz primorsko-goranske Policijske uprave.

Muškarac je nakon dovršetka očevida prijavljen zbog sumnje da je počinio teška kaznena djela protiv opće sigurnosti, dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom te je predan pritvorskom nadzorniku. 

Sahrana u 15 sati

Od preminule djevojke na društvenim se mrežama opraštaju brojni njeni poznanici, šokirani nezapamćenom tragedijom. Riječima utjehe obratila se i daruvarska Župa Presvetog Trojstva, uputivši izraze sućuti svima koji je poznavali. 

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, gdje je Stela studirala, također se oprašta od svoje studentice. Sahrana prerano preminule Daruvarčanke bit će sutra, u četvrtak, 1. veljače na Gradskom groblju Daruvar u 15 sati.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!