Fotografija: Je li mlada dama sa slike glavna lažna bankarica ili supočiniteljica koja je tijekom
Je li mlada dama sa slike glavna lažna bankarica ili supočiniteljica koja je tijekom "bankarenja" svratila i do kioska, čiji ju je videonadzor snimio, ili je tek svjedokinja, nije poznato/Foto: Policija

Policija objavila da traži ovu ženu, javio se njen otac: "Mi smo iz Garešnice, ona tad nije ni bila u Zagrebu"

Na fotografijama je ženska osoba za koju se pretpostavlja da raspolaže saznanjima o kaznenom djelu prevare- Prepoznajete li osobu s fotografije? Javite nam! - apel je zagrebačke policije koja za dotičnom damom s fotografije traga od 8. veljače ove godine.

Za nju se sumnja da ima saznanja o kaznenom djelu prevare od 16.30 sati navedenog datuma na Bijeničkoj ulici na zagrebačkom Srebrnjaku. Tom je prilikom meta prevarantice, ili pak više njih, bila 80-godišnja Zagrepčanka koja je lažnoj bankarici, nakon prethodnog dogovora, predala preko 5000 eura, piše Jutarnji list.

Dala svu ušteđevinu

Naime, taj potez uslijedio je nakon što je odabranu žrtvu domišljata prevarantica, lažno se predstavivši, uvjerila da posjeduje lažne novčanice i da joj je novac potrebno provjeriti i zamijeniti. Ne sumnjajući u prevarne namjere mlade ženske osobe ispred sebe, 80-godišnjakinja joj je dala svu ušteđevinu koju od tada više nije vidjela, baš kao niti bankaricu. U slučaj se potom umiješala policija koja je nakon pola godine objavila snimku videonadzora jednog obližnjeg kioska jer svojim redovnim operativnim zadaćama nisu uspjeli ući u trag odbjegloj "bankarici".

Je li mlada dama sa slike glavna lažna bankarica ili supočiniteljica koja je tijekom "bankarenja" svratila i do kioska, čiji ju je videonadzor snimio, ili je tek svjedokinja, nije poznato.

- Ako imate korisne informacije o osobi s fotografija pozivamo vas da nas o tome obavijeste pozivom na broj 01/4570-120 ili 192. Također, korisne informacije građani mogu dostaviti i putem e-mail adrese v.pp.zagreb@mup.hr - kažu iz PU zagrebačke.

Javio se otac djevojke

Dva sata od objave fotografije i apela policije, u redakciju Jutarnjeg lista javio se muškarac koji tvrdi da je njegova kći osoba s fotografije. Zanimalo ga je odakle snimka i usput odbacuje svaki vid krivnje.

- Moje dijete toga dana sigurno nije bilo u Zagrebu, a kamoli na tom kiosku. Nikada nije bila na Srebrnjaku kao što pišete. Mi živimo u Garešnici, a u Zagreb idemo dva puta godišnje - rekao nam je u telefonskom razgovoru čovjek koji tvrdi da je otac djevojke sa slike. Na upit je li siguran da mu je to kći na fotografiji, ali i da postoji mogućnost da se ne sjeća je li baš toga dana ona bila u Zagrebu ili ne, ponovio je da zna kuda mu se dijete kreće te da će otići u lokalnu krim-policiju to riješiti i tražiti objašnjenja.

- Ona je na toj fotografiji. Prepoznala se i rekla mi. Pišu se laži koje podliježu tužbi. Zvao sam ujedno broj policije koji ste napisali u članku da se na njega jave ljudi ako prepoznaju osobu sa slike, a policajac mi je rekao da s tim vašim člankom i slikom oni nemaju veze - ustrajao je otac, naglašavajući da mu se dijete ovom objavom fotografije prokazalo kradljivicom i prevaranticom te da ona to nikako nije.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!