Fotografija: Policija na mjestu nesreće obavlja očevid/Foto: Čitatelj
Galerija
Policija na mjestu nesreće obavlja očevid/Foto: Čitatelj

Policija o sudaru u Gornjem Daruvaru: "Kamion se prevrnuo, proklizao i udario u Peugeot"

Protiv 28-godišnjeg vozača slijedi podnošenje kaznene prijave zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće, a 66-godišnjakinji je pomoć pružena u Općoj bolnici PakracBjelovarsko-bilogorska policija se, nakon provedenog očevida, oglasila o teškoj prometnoj nesreći koja se jučer oko 12 sati i 40 minuta dogodila u Gornjem Daruvaru, gdje su se sudarili kamion s prikolicom i osobni automobil. 

Kako su priopćili, za nesreću je odgovoran 28-godišnji vozač kamiona koji se kretao Podborskom ulicom. 

Nakon udara još klizao

- Zbog brzine neprilagođene osobinama i stanju ceste, preglednosti i vidljivosti te stanju vozila i tereta došlo je do prevrtanja priključnog i teretnog vozila uslijed čega je skup vozila klizanjem po kolniku prešao u suprotnu prometnu traku i teretno vozilo je udarilo u prednji dio osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka kojim je upravljala 66-godišnjakinja - objasnili su.

Kamion je završio u jarku/Foto: Čitatelj
Kamion je završio u jarku/Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Nakon udara kamion s prikolicom je nastavio kliziti po kolniku, udario u zaštitnu ogradu i prometni znak te sletio u putni jarak pri čemu je udario u žičanu ogradu. U nesreći je 66-godišnja vozačica osobnog automobila zadobila teške tjelesne ozljede i vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Opću županijsku bolnicu Pakrac.

- Protiv 28-godišnjeg vozača slijedi podnošenje kaznene prijave zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće. Zbog prometne nesreće je dionica ceste DC-26 bila zatvorena za promet od 12,40 do 18,00 sati, a promet se odvijao obilazno - dodali su iz policije. 

Dobijte informaciju odmah zapratite nas na Facebooku i TikToku!