Fotografija: Policija pojačano kontrolira promet kako bi se spriječile nesreće s najtežnim posljedicama/Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX
Policija pojačano kontrolira promet kako bi se spriječile nesreće s najtežnim posljedicama/Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX

Policija lovi one koji voze prebrzo, ali i one koje su pijani i drogirani

Osim toga, policajci će pojačano nadzirati i sankcionirati nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilima i druge prekršaje koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometaPolicajci PU bjelovarsko-bilogorske će i ovog vikenda pojačano kontrolorati vozače na području naše županije.

Cilj njihove akcije je sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća tzv. "četiri glavne ubojice u prometu".

Tako će policajci od ovog petka do nedjelje 10. siječnja na području PU bjelovarsko-bilogorske pojačano nadzirati i sankcionirati nepridržavanje ograničenja brzine, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilima i druge prekršaje koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.

U petak će od 14 do 22 sata u prvom redu kontrolirati pijane vozače i one koji voze pod utjecajem droga i lijekova.

"Podsjećamo sve sudionike u prometu, a posebice vozače motornih vozila, da već i malene količine alkohola povećavaju samopouzdanje i smanjuje osjećaj odgovornosti, a istovremeno otežavaju zapažanje i usporavaju reakcije vozača uslijed čega dolazi do prometnih nesreća. I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti", poručju iz PU bjelovarsko-bilogorske.