Fotografija: Lipičanin će štošta morati pojasniti/Foto: Vlado Kos/CROPIX (Ilustracija)
Lipičanin će štošta morati pojasniti/Foto: Vlado Kos/CROPIX (Ilustracija)

Policija Lipičaninu (40) pretresla kuću: "Pronašli su jelenski rog, duhan, oružje i streljivo"

"Protiv 40-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o posjedovanju oružja, obavijest nadležnom lovnom inspektoru i Carinarnici zbog prekršaja iz Zakona o trošarinama", kažu u policijiLIPIK - Tokom jučerašnjeg dana policija je pretresla kuću muškarcu (40) iz Lipika, a zbog pronađenih stvari, ilegalnog oružja, duhana i jelenskog roga, Lipičanin će štošta morati pojasniti.

Kako javljaju iz PU požeško-slavonske, u srijedu 9. kolovoza 2023. policijski službenici su temeljen naloga Općinskog suda u Bjelovaru pretražili obiteljsku kuću na području Lipika u kojoj prebiva 40-godišnjak.

Ilegalno posjedovanje

-Pronašli su jelenski rog, zračnu pušku, diabole za zračnu pušku, samostrel, dvije puške, 22 komada streljiva i oko 135 grama sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, kažu u policiji.

Dodaju kako protiv 40-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, kao i obavijest nadležnom lovnom inspektoru zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o lovstvu te obavijest Carinarnici Osijek o počinjenom prekršaju iz Zakona o trošarinama.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!