Fotografija: Drva su često na meti lopova/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska (Ilustracija)
Drva su često na meti lopova/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska (Ilustracija)

Policija kod Dežanovca zaustavila trojac koji je prevozio drva bez dokumentacije

navedena drva su oduzeta, a protiv 31-godišnjaka i 45-godišnjaka slijedi izvješće o počinjenom prekršaju nadležnoj šumarskoj inspekciji, kažu iz policijeNovi slučaj kupovine drva bez popratne dokumentacije zabilježen je ovih dana na području Općine Dežanovac. Naime, prema izvješću PU bjelovarsko-bilogorske, u petak 30. rujna oko 17.45 sati u Kaštelu Dežanovačkog, policijski su službenici u kontroli prometa zaustavili teretni automobil karlovačkih registracijskih oznaka u kojem su se nalazili 26-godišnjak, 31-godišnjak i 49-godišnjak.

Drva su im oduzeta

- Pregledom tovarnog prostora utvrđeno je da se prevozi 10 prostornih metara drva bez popratne dokumentacije.  Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su navedene osobe u mjestu Golubinjak, u šumi vlasništvo 78-godišnjaka, posjekli 12 komada stabala drveta bukve i bagrema, a koja im je prodao 45-godišnjak. Navedena sječa drva je napravljena bez doznake. Zatim su drva izrezali u metrice te ih izvezli iz šume u navedenom teretnom automobilu, poručili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Dodaju i to da su navedena drva oduzeta, a protiv 31-godišnjaka i 45-godišnjaka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o šumama, slijedi izvješće o počinjenom prekršaju nadležnoj šumarskoj inspekciji.