Fotografija: Policjia ga tražila cijelu noć, a on im se skrivao pod nosom/Foto: Ranko Suvar/CROPIX (Ilustracija)
Policjia ga tražila cijelu noć, a on im se skrivao pod nosom/Foto: Ranko Suvar/CROPIX (Ilustracija)

Policija helikopterom tražila bjegunca, on im se cijelu noć skrivao pred nosom

"On je kojekakve suhe grane bacao na naše dvorište. I u jednom trenutku on je došao do mene. U ruci je imao sjekiru. Ja se tome nisam nadala. Udario me sjekirom po glavi", priča detalje krvavog obračuna napadnuta žena
Helikopter, interventna policija, krim policija, bila je to prava opsada od subote ujutro u Celinama samo malo više od dva kilometra od središta Vrbovca. Mirnu ljetnu noć parao je i zvuk helikoptera u potrazi za Draganom Čuturom (41), koji je u subotnje jutro dvaput u njezinu dvorištu udario sjekirom prvu susjedu Katarinu Remenarić (78), piše Jutarnji list.

U kukuruzištu

Mještani Celina s kojima smo razgovarali kažu kako se najvjerojatnije krio u visokom kukuruzištu ispod kuće, no ostaje nejasno kako je Čutura prvo uspio umaknuti policiji koja je došla pred njegovu kuću u koju se on bio zaključao, a potom i pod okriljem noći neopaženo ući iako je i pred njegovom i pred kućom njegove susjede cijelu noć bila policija, kako su nam rekli mještani.

Katarinu Remenarić zatekli smo u nedjeljno prijepodne u kući. Na glavi ima dva poveza, na rukama su joj vidljivi podljevi i tragovi udarca sjekirom. Prepričala nam je što se dogodilo u subotu nešto poslije 9 sati u dvorištu.

Bacao smeće

-Ja sam brisala vanjska vrata jer su bila blatna od kiše. U jednom trenutku vidjela sam da on nešto radi oko te svoje šupe i da dugačke komade trešća pribire i potom preko ograde baca na naše dvorište. Nisam to mogla odšutjeti. Izišla sam van, došla do žičane ograde koja dijeli naše i njihovo dvorište i rekla: "Kaj buš ti iz našeg dvorišta delal komunalno smeće!" Jer on je kojekakve suhe grane bacao na naše dvorište. I u jednom trenutku on je došao do mene u dvorištu. U ruci je imao sjekiru. Ja se tome nisam nadala. Došao je do mene i udario me sjekirom po glavi. Srušila sam se i nisam ni osjetila kad me udario i drugi put jer sam od prvog udarca bila sva drvena. Moj sin Zlatko bio je na balkonu i on i unuka Gabrijela strčali su se na dvorište, a on je pobjegao. Sakrio se, a oni su odmah zvali i Hitnu pomoć i policiju, koji su brzo došli. Mene su odvezli u bolnicu u Dubravu i oko 16 sati su me moji vratili kući - priča nam vidno potresena Katarina Remenarić.

Dignuli helikopter 

Kako smo doznali od mještana Celina i Vrbovčana, napadač se prvo zaključao u kući kad su prve policijske ophodnje došle na adresu Celine 76 gdje on živi u obiteljskoj kući s roditeljima. Ali uspio je umaknuti i unatoč tome što su ga tražili pripadnici interventne policije, a u potrazi je sudjelovao i helikopter, u neko doba noći uspio se vratiti u kuću. Mještani kažu da je u nedjelju oko 10 sati njegova majka sama pozvala policiju i rekla da je on u kući.

Krv u dvorištu

Nakon toga su vidjeli kako ga policajci odvode iz kuće i potraga je mogla biti obustavljena.

U dvorištu obitelji Remenarić u nedjelju su još bili vidljivi tragovi krvavog napada na 78-godišnju Katarinu Remenarić - tragovi krvi okruženi bijelom kredom i komadići "trešća" koje je Dragan Čutura preko ograde bacao susjedima u dvorište, piše Jutarnji list.

Katarina Remenarić kaže kako su u početku s Čuturama bili u dobrim odnosima, ali da to nije tako već godinama i ispratila nas je riječima: "Ne dao vam Bog takve susjede!".

------------------------------

Epilog: U nedjelju ujutro priveden u policiju na obradu

Zagrebačka policija priopćila je da je 41-godišnjaka koji je u subotu oko 9.40 sati u Vrbovcu ozlijedio 78-godišnjakinju u nedjelju dovela u postaju i nad njim započela kriminalističko istraživanje.

Kako tvrdi policija, napadu su prethodili nesuglasice i verbalni sukob. Naime, 41-godišnjak je nakon svađe oštrim predmetom napao i fizički ozlijedio 78-godišnjakinju.

Ozlijeđenoj je pomoć pružena u KB-u Dubrava, gdje su joj utvrđene lakše ozljede. Tijekom potrage policija je priopćila da je osumnjičeni najvjerojatnije bio psihički rastrojen. (Dušan Miljuš)