Fotografija: Pripazite kako vozite svoju djecu u autosjedalicama/Foto: Unsplash
Pripazite kako vozite svoju djecu u autosjedalicama/Foto: Unsplash

Policija će u srijedu provjeravati kako vozite djecu u svojim autima

Tijekom prošle godine evidentirano je povećanje prometnih nesreća u kojima su stradala djeca za 62,5 posto u odnosu na 2019. godinu, a djeca su stradavala i kao putnici u vozilu i kao pješaciPolicajci PU bjelovarsko-bilogorske će u srijedu 20. siječnja u vremenu od 6 do 10 sati pojačano provjeravati poštuju li vozači u našoj županiji prometne propise.

Policajci će prvenstveno nadzirati prekršaje nepropisnog prijevoza djece i nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, ali će se sankcionirati i svi drugi prekršaji koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća.

Više stradavali

Tijekom prošle godine evidentirano je povećanje prometnih nesreća u kojima su stradala djeca za 62,5 posto u odnosu na 2019. godinu, a djeca su stradavala i kao putnici u vozilu i kao pješaci.

"Cilj ovih aktivnosti je smanjenje broja prometnih nesreća i pozitivni utjecaj na stanje sigurnosti u prometu. Dok je s druge strane nužno osvijestiti sve one koji prijevoze djecu o pravilnom korištenju sigurnosne sjedalice (autosjedalice) i pravilnom smještaju djece u njima, čime se smanjuju moguće posljedice stradavanja djece u prometnim nesrećama. I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti", poručuju iz PU bjelovarsko-bilogorske.