Fotografija: Vatrogasac kleči pokraj žene koja je stradala u svom Mercedesu/Foto: Mojportal.hr
Galerija
Vatrogasac kleči pokraj žene koja je stradala u svom Mercedesu/Foto: Mojportal.hr

Policija kazneno prijavljuje vozačicu zbog nesreće kod tržnice u kojoj je poginuo pješak (73)

Od siline udara pješak je odbačen na vjetrobransko staklo parkiranog Daewoo Tica, daruvarskih registracija, a potom i u drugi parkirani automobil marke Renault, također daruvarskih registracija, nakon čega je pao na tloPoznate su sve okolnosti tragične prometne nesreće koja se dogodila u srijedu u 8.53 sati kod daruvarske tržnice u kojoj je smrtno stradao pješak Ž. D. (73) iz Daruvara.

Prema službenim podacima PU bjelovarsko-bilogorske, nesreća se dogodila kada je 59-godišnja vozačica Mercedesa, daruvarskih oznaka, koja se kretala Ulicom Podborje, prošla pored prometnog znaka STOP i ušla u raskrižje s Frankopanskom ulicom zadržavajući smjer kretanja ravno, a da nije propustila vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaska.

Prelazio cestu na pješačkom

"Zbog oduzimanja prednosti prolaska, 72-godišnji vozač je prednjim dijelom osobnog automobila marke Škoda, daruvarskih registracijskih oznaka, naletio na Mercedes kojeg je udario u lijevu bočnu stranu. Od siline udara, došlo je do zanošenja Mercedesa koje je s desnom bočnom stranom udarilo u 73-godišnjeg pješaka, koji se nalazio na obilježenom pješačkom prijelazu i prelazio je kolnik Ulice Andrije Kačića Miošića", piše u priopćenju PU bjelovarsko-bilogorske.

Škoda je nakon sudara ostala nasred križanja/Foto: Mojportal.hr
Škoda je nakon sudara ostala nasred križanja/Foto: Mojportal.hr

Od siline udara pješak je odbačen na vjetrobransko staklo parkiranog osobnog automobila marke Daewoo Tico, daruvarskih registracija, a potom i u drugi parkirani automobil marke Renault, također daruvarskih registracija, nakon čega je pao na tlo.

Nakon što je udario pješaka, Mercedes je nastavio sa zanošenjem, udario u prometni znak i u metalni stup s betonskim nosačem te u parkirani Daewoo Tico.

Preminuo u vozilu Hitne pomoći

Djelatnici Hitne medicinske pomoći unijeli su 73-godišnjeg pješaka u svoje vozilo i krenuli prema Općoj županijskoj bolnici Pakrac, no nesretni je muškarac na putu do bolnice, podlegao teškim ozljedama.

O događaju je obavještena zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru koja je obavljanje očevida povjerila policijskim službenicima Policijske postaje Daruvar, a naložila je i obdukciju.

Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola. U ovoj prometnoj nesreći lake tjelesne ozljede zadobila je i 59-godišnja vozačica Mercedesa koja je zadržana na liječenju u Općoj županijskoj bolnici Pakrac.

Vozačici kaznena prijava

Protiv 59-godišnje vozačice koja je skrivila ovu prometnu nesreću slijedi kaznena prijava Općinskom držanom odvjetništvu u Bjelovaru, zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Ž. D. (73) iz Daruvara druga je žrtva prometnih nesreća koje su se ove godine dogodile na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Djelatnici Hitne pomoći odvoze vozačicu Mercedesa u bolnicu/Foto: MojPortal.hr
Djelatnici Hitne pomoći odvoze vozačicu Mercedesa u bolnicu/Foto: MojPortal.hr