Fotografija: Više od 150 komada streljiva pronađeno je jučer u Bijeloj/Foto: Srecko Niketic/CROPIX (Ilustracija)
Galerija
Više od 150 komada streljiva pronađeno je jučer u Bijeloj/Foto: Srecko Niketic/CROPIX (Ilustracija)

Policajac u koritu Bijele pronašao više od 150 komada odbačenog streljiva

Istoga dana, oko 13.45 sati anonimni građanin je policijskim službenicima predao dvije ručne bombeLIPIK - Jučer, u utorak 26. srpnja 2022. oko 11 sati u koritu rijeke Bijele između mjesta Brekinska i Strižičevac nedaleko Lipika, policijski službenik je pronašao više od 150 komada odbačenog streljiva.

Kako piše u policijskom izvješću PU požeško - slavnonske, istoga dana, oko 13.45 sati anonimni građanin je policijskim službenicima predao dvije ručne bombe.

„Manje oružja-manje tragedija“

-Navedena eksplozivna sredstva je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja. Zahvaljujemo svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja-manje tragedija“ i vratili oružje i eksplozivna sredstva, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost, poručuju iz policije.

Anonimno su juler predane i dvije ručne bombe/Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska (Ilustracija)
Anonimno su juler predane i dvije ručne bombe/Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska (Ilustracija)

Isto tako, naglašavaju kako je bitno da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.