Fotografija: Ravnatelja doma za odrasle tereti se za nekoliko kaznenih djela/Foto: Marko Todorov/CROPIX (ilustracija)
Ravnatelja doma za odrasle tereti se za nekoliko kaznenih djela/Foto: Marko Todorov/CROPIX (ilustracija)

Optužen ravnatelj bjelovarskog doma za odrasle: spolno uznemiravao prodavačicu, sobaricu...

Tužiteljstvo ga tereti i da je počinio tri kaznena djela spolnog uznemiravanja na štetu tri zaposlenice te za zlostavljanje na radu jednje njegovateljice...
Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podiglo je optužnicu protiv 53-godišnjeg ravnatelja jedne ustanove zbog zlostavljanja na radu i spolnog uznemiravanja.

Prema priopćenju DORH-a, okrivljenog 53-godišnjaka tereti se da je od travnja 2019. godine do 11. studenog 2020. u Bjelovaru, kao ravnatelj jedne ustanove, zaposlenicu na radnom mjestu njegovateljice, optuživao da nadležnom tijelu piše anonimna pisma o stanju u ustanovi.

Stanje joj se pogoršalo

Isto tako, piše u priopćenju DORH-a, tijekom razgovora joj je rekao kako će sistematizacija radnih mjesta proći i da će netko biti nagrađen, a netko ne, te da će pred njim klečati. Nakon što je spomenuta njegovateljica dobila ugovor o radu za radni odnos na radnom mjestu pralje, zdravstveno stanje joj se pogoršalo.

Tužiteljstvo ga tereti i da je počinio tri kaznena djela spolnog uznemiravanja na štetu tri zaposlenice. Jednu fizioterapeutkinju je, tvrdi tužiteljstvo, spolno uznemiravao od jeseni 2019. godine do 15. listopada 2020., jednu sobaricu od ožujka 2019. godine do 15. listopada 2020, a od travnja 2019. godine do studenog 2020. godine jednu prodavačicu.

Povreda dostojanstva

"Opisano okrivljenikovo postupanje izazvalo je kod oštećenica osjećaje poniženosti te je povrijedilo njihovo dostojanstvo zbog čega su dvije zaposlenice bile na bolovanju, a jedna se nalazi na bolovanju", piše u priopćenju DORH-a.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o ravnatelju jednog bjelovarskog doma za odrasle.