Fotografija: Foto: Davor Pongracic/CROPIX (ilustracija)
Foto: Davor Pongracic/CROPIX (ilustracija)

Platio kaparu za auto kojeg je vidio na Facebooku. Ostao i bez kapare i bez auta

Nakon što je platio kaparu putem Aircash bonova, prodavatelj mu se više nije javljao, kažu u PU bjelovarsko-bilogorskojPoliciji zasad nepoznati počinitelj prevario je muškarca od 49 godina iz Bjelovara za nekoliko tisuća kuna.

PU bjelovarsko-bilogorska izvjestila je kako je 49-godišnjak u ponedjeljak 24. listopada u Policijskoj postaji Bjelovar podnio prijavu jer smatra da ga je čovjek prevario. Slijedi utvrđivanje svih relevantnih činjenica navedene prijave, zatim kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu Bjelovar.

- Putem jednog internet oglasnika na društvenoj mreži oštećenik je pronašao oglas za kupovinu osobnog automobila. Nakon što je stupio u kontakt s oglašivačem i dogovorio kupnju automobila, uplatio mu je kaparu putem Aircash bonova. Potom mu se nakon obavljenje transakcije kapare prodavatelj više nije javljao - priopćili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Prijevara na neviđeno

Policija upozorava građane na oprez prilikom prodaje ili kupnje artikala na neviđeno putem interneta.

- Ovo je još jedan u nizu modalitet prijevare stoga upozoravamo građane da budu oprezni u takvim kupovinama na neviđeno posebno kad se radi o oglasima na internetskim mrežama. Uvijek pokušajte osobno ili neka netko drugi umjesto vas obavi kupovinu. Uvjerljivost i upornost prodavatelja da što prije uplatite kaparu neka vam budu upozorenje - poručuju iz PU bjelovarsko-bilogorska, napominjući kako savjetuju da budete posebno sumnjičavi kada se radi o tako skupocijenim predmetima.