Fotografija: Policija je proteklog vikenda u Čazmi imala pune ruke posla/Foto: Goran Mehkek/CROPIX (Ilustracija)
Policija je proteklog vikenda u Čazmi imala pune ruke posla/Foto: Goran Mehkek/CROPIX (Ilustracija)

Pijani pravili nerede po kafićima u Čazmi: "Svađali se, tukli, bacali čaše i pepeljare..."

Protiv svih sudionika slijede optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršaja protiv javnog reda i miraPU bjelovarsko-bilogorska zabilježila je proteklog vikenda tri incidenta u Čazmi kojima je kumovao alkohol.

Tako je 22. srpnja u 1.35 sati, na terasi kafića u Ulici Milana Novačića u Čazmi 24-godišnjak izazvao masovnu tučnjavu zako što je bez ikakva povoda bacio staklenu bocu prema društvu u kojem se nalazio 26-godišnjak. Nakon toga su se potukli 26-godišnjak, 17-godišnjak, 31-godišnjak i 21-godišnjakinja s jedne strane te 23-godišnjak, 24-godišnjak i 18-godišnjakinja s druge strane.

Bacila pepeljaru na djevojku

- Muški su se međusobno udarali, vikali i galamili, a 23-godišnjak je tom prilikom zadobio ozljedu. 18-godišnjakinja je na 21-godišnjakinju bacila pepeljaru, pogodila je u glavu i nanijela tjelesnu ozljedu, dok je ona nasrtala na 18-godišnjakinju i vrijeđala ju pogrdnim riječima - kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj i napominju kako je kod 24-godišnjaka utvrđena koncentracija alkohola od 1,73 g/kg, kod 18-godišnjakinje 1,20 g/kg, 23-godišnjaku reakcija od 0,85 g/kg, 31-godišnjaku reakcija od 1,30 g/kg te 26-godišnjaku reakcija od 0,36 g/kg. 17-godišnjak je bio pod utjecajem alkohola od 0,02 g/kg, dok 21-godišnjakinja nije bila pod utjecajem alkohola.

Isto tako, 22. srpnja oko 23.30 sati, Ulici braće Radića u Čazmi, na terasi kafića i na nogostupu ispred javni red i mir su narušavali 52-godišnjak i 37-godišnjak tako što su se prvo posvađali, a onda i počeli naguravati. 

Razbio vrata kafića

- 52-godišnjak je u naguravanju pao na pod i bacio staklenu čašu na 37-godišjaka koja ga je posjekla - kažu u policiji.

37-godišnjaku je pružena liječnička pomoć te su mu kvalificirane lakše tjelesne ozljede, a alkotestiranjem mu je utvrđena 1,57 promila u krvi.

U nedjelju, 23. srpnja oko 4.10 sati opet se dogodio incident u kafiću u Ulici Milana Novačića u Čazmi. Naime, mladić je izgubio živce jer mora napustiti kafić koji se zatvarao.

- Lijevom šakom udario je unutarnja ulazna vrata, uslijed čega je puknulo staklo. Priveden je u službene prostorije policije zbog provjere identiteta, a alkotestiranjem mu utvrđena koncentracija alkohola od 1,56  promila - priopćili su iz policija dodajući kako protiv svih sudionika i počinitelja slijede optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršaja protiv javnog reda i mira.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!