Fotografija: 
20-godišnji mladić iz Garešnice oteo se kontroli protekle subote pa je policija s njim imala pune ruke posla//Foto: Admir Buljubasic/CROPIX (Ilustracija)
20-godišnji mladić iz Garešnice oteo se kontroli protekle subote pa je policija s njim imala pune ruke posla//Foto: Admir Buljubasic/CROPIX (Ilustracija)

Pijani mladić devastirao tegle s cvijećem, prometne znakove pa vrijeđao i bježao policiji

Policijski službenici su ga sustigli te su nad njim uporabili sredstva prisile. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola od 2,04 g/kg, kažu u policijiGAREŠNICA - 20-godišnji mladić iz Garešnice oteo se kontroli protekle subote.

Naime, kako piše u policijskom izvješću PU bjelovarsko - bilogorske, u subotu 19. studenog oko 1.30 sati u Garešnici, u Ulici Vladimira Nazora i Moslavačkoj ulici, javni red i mir narušavao je 20-godišnjak. Vikao je i galamio te je pri tome oštetio jedan betonski cvjetnjak kojeg je bacio na cestu. Iz druga dva cvjetnjaka je počupao cvijeće te ga bacio na cestu. Zatim je oštetio dva prometna znaka.

Omalovažavao policajce pogrdnim riječima

-20-godišnjak je zatečen u Ulici Andrije Lustiga Dade kako viče i galami. Na njihove naredbe da prestane s narušavanjem javnog reda i mira se oglušio te je pokušao pobjeći. Policijski službenici su ga sustigli te su nad njim uporabili sredstva prisile. Prilikom njihovog postupanja, 20-godišnjak ih je vrijeđao i omalovažavao pogrdnim riječima.

On je priveden u prostorije policije gdje mu  je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 2,04 g/kg. Zatim je  smješten u posebne prostorije policije, kažu u policiji.

Kazneni progon

Protiv 20-godišnjaka zbog počinjenih prekršaja iz članka 13. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Odgovorna osoba Grada Garešnice bit će upoznata o načinu pokretanja kaznenog progona za kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ iz članka 235. stavka 1. Kaznenog zakona.