Fotografija: Foto: Goran Šebelić/CROPOX (Ilustracija)
Foto: Goran Šebelić/CROPOX (Ilustracija)

Pijan vozio pod zabranom i bježao od policije: "Na kraju im predao drogu pa završio iza rešetaka"

Vozilo kojim je upravljao mu je privremeno oduzeto, a policajcima je dragovoljno predao dvije ampule s 0,4 grama droge MDMAGodina nije najbolje započela za malđeg Bjelovarčanina koji je već prvoga dana 2024. godine završio iza rešetaka. 

Kako javljaju iz PU bjelovarsko-bilogorske, u ponedjeljak, 1. siječnja, oko 20,15 sati, u Bjelovaru na Slavonskoj cesti policijski službenici su upotrebom zvučnih i svjetlosnih signala pokušali zaustaviti osobni automobil, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 30-godišnjak.

- 30-godišnji vozač nije zaustavio vozilo već je nastavio kretanje, zaustavio vozilo na kolnom ulazu i pokušao se pješice udaljiti od vozila u čemu su ga  spriječili policijski službenici.

Negativni bodovi

Provjerama je utvrđeno da je 30-godišnjak upravljao automobilom u vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog skupljenih 12 bodova te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Alkotestiranjem vozača je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,71 g/kg, a testiranje na opojne droge je odbio. 30-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a vozilo kojim je upravljao je privremeno oduzeto, kažu u policiji.

Dodaju kako je 30-godišnjak potom policijskim službenicima iz automobila dragovoljno izručio dvije ampule s ukupno 0,4 grama droge MDMA.

Čekaju ga optužni prijedlozi

- 30-godišnjak je uz optužni prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz članka 286. stavka 12., članka 289. stavka 1., članka 282. stavka 1., članka 32. stavka 1., članka 163. stavka 1. i članka 242. stavka 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na Općinski sud u Bjelovaru, Stalna služba u Garešnici gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana te je predan u Zatvor u Bjelovaru.

Zbog počinjenja prekršaja iz članka 199. stavka 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdan mu je obavezni prekršajni nalog, a zbog počinjenog prekršaja iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga slijedi protiv njega podnošenje optužnog prijedloga, pojašnjavaju iz PU.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!