Fotografija: Foto: Ronald Goršić/CROPIX (ILUSTRACIJA)
Foto: Ronald Goršić/CROPIX (ILUSTRACIJA)

Pijan u birtiji sjekirom nasrnuo na poznanika: "Da nije podigao stolicu, ovaj bi ga sasjeckao"

Oštećeni je na sudu naglasio kako je samoobrani podigao drvenu barsku stolicu iznad glave tako da je muškarac sjekirom udario u stolicuMuškarac (40) iz okolice Bjelovara osuđen je na dvije godine i deset mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog pokušaja ubojstva poznanika na kojeg je u kafiću nasrnuo velikom sjekirom, piše Danica.hr.

Prema pravomoćnoj presudi, sve se dogodilo u kolovozu oko 19 sati u kafiću u Novim Skucanima.

Stolica ispala iz ruku

“Držeći u ruci sjekiru držalice dužine 0,90 m te dužine sječiva 0,125 m, u cilju da usmrti svog poznanika tom sjekirom je snažno zamahnuo u predjelu glave oštećenika koji je u tom trenutku podigao barski stolac iznad glave, pa je optuženik sjekirom udario u taj stolac”, navodi se u presudi.

Oštećeni je na sudu naglasio kako je samoobrani podigao drvenu barsku stolicu iznad glave tako da je muškarac sjekirom udario u stolicu, a radilo se o snažnom udarcu od kojeg mu je stolica ispala iz ruku. To su potvrdili i svjedoci.

“Da tada nije podigao stolicu, ovaj bi ga sasjeckao“, rekao je jedan svjedok na sudu, a drugi je potvrdio kako bi bez te barske stolice “ njihov poznanik danas bio pokojni“.

Prijetio mu prije incidenta

Muškarac je osuđen i za prijetnje upućene oštećenom nekoliko tjedana prije tog teškog incidenta. Govorio mu je: “Ubit ću te, sasjeći ću te na komade“. To je umalo i ostvario kasnije u birtiji u Skucanima.

Sud mu je, odmjeravajući kaznu za pokušaj ubojstva i prijetnje smrću, kao olakotnu okolnost uzeo da je te noći bio bitno smanjeno ubrojiv zbog pijanstva. Muškarac se uskoro mora javiti na odsluženje zatvorske kazne, piše Danica.hr.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!