Fotografija: 
Pijani lopov nije pobjegao, već je policiju čekao ispred dućana/Foto: Bernard Covic/Cropix (Ilustracija)
Pijani lopov nije pobjegao, već je policiju čekao ispred dućana/Foto: Bernard Covic/Cropix (Ilustracija)

Pijan iz trgovine PPK-a Bjelovar ukrao limenku piva: "Osuđen na 14 mjeseci zatvora"

Borisa se tereti za kazneno djelo razbojničke krađe jer je gurnuo blagajnicu. Branio se da nije zaposlenicu dućana odgurnuo svjesno, već zbog alkoholaBoris (41) je dobio 14 mjeseci zatvora zbog krađe limenke piva iz dućana vrijedne 7,79 kuna.

Prema presudi donesenoj ovih dana, on je lani u lipnju oko 13.15 sati u Donjoj Zelini u dućanu PPK Bjelovar “u alkoholiziranom stanju iz frižidera trgovine uzeo i za sebe zadržao jednu limenku piva Lowenbrau od 0,5 litara vrijednosti 7,79 kuna”, piše Danica.hr.

“Nakon toga je prošao pokraj blagajne ne plativši i krenuo prema izlaznim vratima trgovine te ih otvorio. Tad ga je u izlasku pokušala spriječiti zaposlenica Branka koja je došla do njega i rekla mu da ne može nositi robu koju nije platio van trgovine i da će pozvati policiju.

Imovinska korist

Boris je rukom uhvatio Branku za desno rame te je odgurnuo, uslijed čega je izgubila ravnotežu i udarila lijevom podlakticom u željezni dovratnik i lijevim laktom u zid uslijed čega je zadobila oguljotine obje podlaktice. Nakon toga se ne plativši pivo udaljio iz trgovine”, ističe se u presudi.

Borisa se tereti za kazneno djelo razbojničke krađe jer je gurnuo blagajnicu. Osuđen je na 14 mjeseci zatvora: šest mjeseci bezvujetno i osam mjeseci uvjetno. Ipak, čini se kako je kaznu već odslužio.

“U kaznu zatvora okrivljenom se uračunava vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od 20. lipnja do 20. srpnja lani te od 7. listopada do 17. veljače ove godine”, ističe sutkinja, čime otkriva kako je razbojnik zbog tog nedjela već bio u zatvoru više od šest mjeseci.

“Od okrivljenog se oduzima protupravno stečena imovinska korist u iznosu od 1,03 euro/7,79 kuna, a koji je iznos okrivljeni dužan uplatiti u korist državnog proračuna RH u roku od 30 dana od pravomoćnosti presude”, naglasila je sutkinja.

Boris se na sudu branio kako je “prvo imao namjeru platiti pivu, no bio je jako pijan, pa je izašao van i sjedio tamo do dolaska policije, a sjeća se da je djelatnicu dućana odmaknuo sa rukama, inače ju poznaje iz viđenja”.

‘Pijem samo nedjeljom’

“Nisam imao namjeru bježati. Bio sam dosta pijan, nisam svjesno odgurnuo zaposlenicu dućana, već zbog alkohola. Inače, šest dana u tjednu ne pijem jer radim, pijem samo nedjeljom”, tvrdi Boris.

“Pijete samo nedjeljom? Pa taj događaj u trgovini zbio se u ponedjeljak”, prekinuo ga je tužitelj.

“Ponedjeljak? Moguće… Taj dan sam zaspao, pa sam išao u trgovinu po alkohol”, odgovorio je Boris.

Sutkinja mu je na koncu kao olakotne okolnosti cijenila “priznanje djela, smanjenu ubrojivost zbog alkohola, no ne bitno, činjenicu da je dočekao policiju, čime pokazuje da je shvatio da je pogriješio”.

Kao otegotna okolnost uzeta mu je ranija osuđivanost. Presuda je nepravomoćna i Boris se na nju može žaliti u zakonom predviđenom roku, piše Danica.hr.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!