Fotografija: Vozač je oglušio na policijska upozorenja/ Foto: Josko Supic/CROPIX (ilustracija)
Vozač je oglušio na policijska upozorenja/ Foto: Josko Supic/CROPIX (ilustracija)

Pijan bježao policiji, pa se na sudu branio: "Napio sam se jer mi je umrlo kumče"

Mušakrac je na sudu sve priznao te je rekao da se “nije htio zaustaviti jer se uplašio jer zna da nema položen vozački ispit za nijednu kategoriju, a zaustavio se nakon 500 metara”, stoji u presudiĐuro (55) drastično je kažnjen nakon što je pijan i bez vozačke bježao policiji 12. srpnja oko 19.50 sati u Narti kod Bjelovara, piše Danica.hr.

Prema presudi, on je upravljao Opelom Astrom te je bio zaustavljan službenim civilnim vozilom policije pomoću svjetlosnih signala i stop palice, ali nastavio se dalje kretati kroz Veliko Korenovo da bi se u jednom trenutku zaustavio izvan naselja na makadamskom putu.

Bez vozačke dozvole

“Dakle, nije postupio po naredbi policijskih službenika da zaustavi vozilo. Osim toga, upravljao je vozilom bez položenog vozačkog ispita za bilo koju kategoriju vozila te je bio pod utjecajem alkohola od 1,73 promila, što je utvrđeno alkotestiranjem”, piše u presudi.

Sutkinja je Đuru, inače višestrukog počinitelja brojnih prometnih prekršaja, proglasila krivim te mu izrekla 7000 kuna kazne i 120 dana bezuvjetnog zatvora. Opel astra mu je oduzeta te će postati vlasništvo države. Dobio je zabranu upravljanja na 24 mjeseca i mora podmiriti 580 kuna troškova prekršajnog postupka.

Sve priznao

Đuro je na sudu sve priznao te je rekao kako se “nije htio zaustaviti policijski službenicima jer se uplašio jer zna da nema položen vozački ispit za nijednu kategoriju vozila, a zaustavio se nakon 500 metara”.

“Bio sam pijan, i to zato što mi je umrlo kumče”, branio se Đuro te je u sudski spis predao bolničku otpusnicu iz koje proizlazi da je 6. srpnja preminulo nedonošče u dobi od 27 tjedana, kojem je on trebao biti kum.

Sutkinja prema Đuri ipak nije imala milosti. Poslala ga je u zatvor, ali neće morati odslužiti svih 120 dana jer je odmah bio uhićen te pospremljen iza rešetaka na 15 dana. To mu se oduzima od kazne. Presuda je nepravomoćna i Đuro se na nju može žaliti, piše Danica.hr.