Fotografija: Pijani muškarac završio je u zatvoru/ Foto: Ronald Gorsic/CROPIX (ILUSTRACIJA)
Pijani muškarac završio je u zatvoru/ Foto: Ronald Gorsic/CROPIX (ILUSTRACIJA)

Pijan, bez vozačke i pod zabranom vozio neregistriran auto: "Dobio 15 dana zatvora i ostao bez auta"

"Utvrđeno je da je vozilom upravljao za vrijeme dok je isteklo važenje prometne dozvole, te na zahtjev policijskog službenika nije predočio policu osiguranja ili drugi dokaz o sklopljenom osiguranju, kažu u policijiBJELOVAR - Prije dva dana policija je u Bjelovaru uhitila muškarca koji je počinio više prekršaja u prometu. Osim što je vozio pijan, bez vozačke i pod zabranom, ujedno je upravljao i neregistriranim autom.

Kako javljaju iz PU bjelovarsko-bilogorske, u utorak, 28. svibnja, u 21.05 sati, u Bjelovaru, Put žrtvama u Lugu, policijski službenici su u kontroli prometa zatekli 60-godišnjeg muškarca da upravlja osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka, iako mu je rješenjem Općinskog suda u Bjelovaru izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

NIje imao prometnu

- Utvrđeno je da je vozilom upravljao iako mu je rješenjem Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske vozačka dozvola ukinuta i poništena zbog prikupljenih 15 negativnih prekršajnih bodova i još k tome pod utjecajem alkohola u koncentracija od 1,04 g/kg.

Nadalje, utvrđeno je da je vozilom upravljao za vrijeme dok je isteklo važenje prometne dozvole, te na zahtjev policijskog službenika nije predočio policu osiguranja ili drugi dokaz o sklopljenom osiguranju, kažu u policiji.

60-godišnjak je uhićen, priveden u službene prostorije policije gdje je smješten u posebnu prostoriju do privođenja na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru.

Zadržan u zatvoru

- Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te Zakona o obveznim osiguranjima u prometu protiv 60-godišnjeg muškarca podnesen je optužni prijedlog, a sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama od njega je oduzet osobni automobil. Nakon saslušanja na sudu određeno mu je zadržavanje u trajanju od 15 dana te je predan u Zatvor u Bjelovaru, kažu u policiji.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!