Fotografija: U požaru je nastala šteta oko 15 tisuća kuna/ Foto: Davor Pongracic/CROPIX (ilustracija)
U požaru je nastala šteta oko 15 tisuća kuna/ Foto: Davor Pongracic/CROPIX (ilustracija)

Pekla papriku u dvorištu pa zapalila kućicu za psa i krovište na svinjcu

Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Grubišnoga Polja i dobrovoljnih vatrogasnih društava Veliki Grđevac, Pavlovac i Donja KovačicaDa je samo sekunda nepažnje dovoljna da se prouzroči velika šteta na svojoj se koži jučer uvjerila žena ih Velikog Grđevca. Naime, nakon što je završila pečenje paprika, zaboravila je ugasiti vatru, koja se potom naglo proširila.

- U ponedjeljak 8. kolovoza oko 10.15 sati u Velikom Grđevcu, u Ulici Vladimira Nazora, 69-godišnjakinja je u dvorištu uz zid gospodarskog objekta, na zidanom ložištu pekla papriku. Nakon što je završila, vatru nije ugasila te je mjesto ostavila bez nadzora. Vatra se proširila na drvenu pseću kućicu koja se nalazila u blizini, a nakon toga i na krov gospodarskog objekta na kojem je izgorjela južna strana krova, izvijestili su iz bjelovarske policije.

Požar gasili dobrovoljni i profesionalni vatrogasci

Kako doznajemo, izgorjelo je krovište svinjca. Recimo i to da su na mjesto događaja izašli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Grubišnoga Polja i dobrovoljnih vatrogasnih društava Veliki Grđevac, Pavlovac i Donja Kovačica koji su oko 11 sati ugasili požar.

- Po izjavi 48-godišnjeg vlasnika u požaru mu je nastala šteta od 15 tisuća kuna. U vezi događaja slijedi izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, zaključili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.