Fotografija: Trojica osumnjičenih predana su pritvorskom nadzorniku/Foto: Tea Cimaš/ CROPIX (ilustracija)
Trojica osumnjičenih predana su pritvorskom nadzorniku/Foto: Tea Cimaš/ CROPIX (ilustracija)

Pala banda golobradih lopova koja je pljačkala ribiče, škole i poduzeća na području BBŽ

Šestorica mladića u dobi od 21, 20, 17, 16, 18 i 16 godina počinili su ukupno 12 kaznenih djela krađa kojima su "zaradili" oko 40.000 kunaPolicija je pronašla provalnike koji su ovaj mjesec opelješili nekoliko sportsko-ribolovnih društava, škola i drugih objekata na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Policija je do njih došla nakon posljednje krađe koja se dogodila u razdoblju od 19. do 24. studenog u Ulici Ivana Mažuranića u Ivanskoj gdje su u radnoj hali jednog poduzeća iz spremnika goriva teretnog automobila bjelovarskih registracijskih oznaka istočili i ukrali oko 150 litara pogonskog goriva i oštetili čep spremnika goriva. Šteta je nekoliko tisuća kuna.

Kriminalističko istraživanje

Policija je nakon ove krađe provela kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su krađu počinili 21-godišnjak, 20-godišnjak, 17-godišnjak, 16-godišnjak i 18-godišnjak.   

- Nadalje je utvrđeno da su navedene osobe s još jednim 16-godišnjakom, počinitelji provalnih krađa u sportsko ribolovna društva, škole te više drugih objekata u vlasništvu pravnih osoba. Provalne krađe su se dogodile na području nadležnosti Policijske postaje Bjelovar i Policijske postaje Čazme od početka mjeseca studenog do 24. studenog. Navedene osobe su počinile 12 kaznenih djela, a ukupna materijalna šteta nastala počinjenjem tih kaznenih djela procjenuje se na oko 40 tisuća kuna - kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj.

21-godišnjak, 20-godišnjak i 17-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Bjelovaru.