Fotografija: Foto: Unsplash (ilustracija)
Foto: Unsplash (ilustracija)

Pakračanka (37) zapratila DJ-a iz Australije pa lažnom menadžeru uplatila novac za fan iskaznicu

Žena je naknadno utvrdila da se radi o lažnom profilu. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvuPAKRAC - S bizarnom situacijom suočili su se jučer pakrački policajci. Naime, 5. veljače 37-godišnjakinja s područja Pakraca prijavila je policiji da je krajem siječnja 2024. putem društvene mreže počela pratiti DJ-a iz Australije.

Kako im je pojasnila, putem mobilne aplikacije javila joj se ubrzo nepoznata osoba koja se predstavila kao njegov menadžer te zatražila da joj uplati novac kako bi dobila fan člansku iskaznicu.

Oprez pri plaćanju online

- Ona je to i učinila te naknadno utvrdila da se radi o lažnom profilu. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu, kažu u policiji.

Upozoravaju ujedno građane na oprez prilikom javljanja na razne poruke putem društvenih mreža te savjetuju da budu vrlo oprezni pri plaćanju online transakcijama, da prethodno provjere kome uplaćuju svoj novac, te da ne ustupaju podatke bankovnih kartica i svoje osobne podatke nepoznatim osobama.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!