Fotografija: 
Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX (Ilustracija)

Pakračanin (32) postao žrtva računalne prijevare: "S računa mu u više transakcija skinuli novac"

O samom slučaju vrlo su šturo izvijestili jer je, kako su nam rekli, u tijeku opsežno kriminalističko istraživanje kojim se pokušava doći do počinitelja ili čak više njihGotovo da nema dana kada diljem Hrvatske policijske uprave ne šalju priopćenja o slučajevima računalnih prijevara koje ne samo da su sve češće, već su i sve sofisticiranije. 

Na meti se ovog puta, javlja požeško-slavonska policija, našao stanovnik Pakraca kojem je pokraden novac s računa. 

O samom slučaju vrlo su šturo izvijestili jer je, kako su nam rekli, u tijeku opsežno kriminalističko istraživanje kojim se pokušava doći do počinitelja ili čak više njih koji su bili uključeni u ovaj kriminalni poduhvat. No, ono što je poznato jest da je 2. siječnja 32-godišnjak policiji prijavio da mu je s računa nestao novac. 

Novac pomalo "nestajao"

Kako neslužbeno doznajemo, ne radi se o izuzetno visokom iznosu, no novac je pomalo "nestajao" s računa u razdoblju od kolovoza do prosinca 2023. godine. 

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu, kažu u policiji. 

Inače, policija opetovano poziva građane na oprez, a naročito se to odnosi na kupnju i prodaju putem interneta, nepoznatim osobama preko oglasnika, društvenih mreža i slično, a česti su i slučajevi gdje ljude uvjeravaju da su zaradili na kriptovalutama pa im "počiste" račune.

Prevaranti često traže broj kartice i druge podatke, a za svaku transakciju, ako vam netko želi uplatiti novac, dovoljno je dati svoj IBAN broj. Otkrivajući podatke o kartici ili PIN broju gotovo ćete sigurno postati žrtva vještih računalnih prevaranata.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!