Fotografija: Muškarac palicom razbija automobil ispred trgovačkog centra/Foto: Screenshot
Muškarac palicom razbija automobil ispred trgovačkog centra/Foto: Screenshot

Otkriveno zašto su tri muškarca i žena istukli izvanbračne partnere u Bjelovaru i razbili im auto

Svi su zaradili kaznene prijave, a jedan od napadača bio je i pod mjerom samoizolacije pa mu je uručen i prekršajni nalogBJELOVAR – Nakon što smo u utorak objavili video slučajnog prolaznika na kojem se vidi brutalno uništavanje automobila parkiranog ispred jednog trgovačkog centra u Bjelovaru od strane nekolicine osoba, doznali smo što se točno dogodilo usred najvrućeg dijela dana, koji je očito dodatno „zapalio“ nemili događaj. Doznajemo i koji je razlog ovakvog agresivnog ponašanja.

Palicom po automobilu

Prema policijskom izvješću, oko 12.50 sati u ulici Vlahe Paljetka u Bjelovaru na parkiralištu jednog trgovačkog centra, došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane 24-godišnjaka, 17-godišnjaka, 53-godišnjaka i 54-godišnjakinje na način da su vikali i galamili na 26-godišnjakinju. Potom je 24-godišnjak fizički napao 26-godišnjakinju udarivši je rukama u predjelu glave, a zatim je fizički napao i 33-godišnjaka, njezinog izvanbračnog supruga. Nakon toga su 17-godišnjak i 53-godišnjak rukama i nogama udarali po parkiranom  Audiju u vlasništvu 26-godišnjakinje, dok je 24-godišnjak po autu udarao drvenom palicom. U navedenom događaju 24-godišnjak, 17-godišnjak, 53-godišnjak i 54-godišnjakinja su izrekli prijetnje 26-godišnjakinji i 33-godišnjaku.

Do dolaska policijskih službenika na mjesto događaja, 24-godišnjak, 17-godišnjak, 53-godišnjak i 54-godišnjakinja su se udaljili. 

Tjelesne ozljede

U događaju, 26-godišnjakinja je zadobila vidljive tjelesne ozljede te je vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u Opću bolnicu Bjelovar zbog pružanja liječničke pomoći.

Obavljenim očevidom utvrđeno je da su na osobnom automobilu nastala oštećenja u vidu razbijenog prednjeg i zadnjeg vjetrobranskog stakla, razbijenog stakla na prednjim vozačevim vratima, razbijenih zadnjih stakala i više oštećenja i udubljenja na limu osobnog automobila.

Nadalje je utvrđeno da je 24-godišnjaku izrečena epidemiološka mjera samoizolacije u trajanju od 20.lipnja do 30.lipnja, koju je kršio, zbog čega mu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv 24-godišnjaka slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovar, dok protiv 24-godišnjaka,17-godišnjaka, 53-godišnjaka i 54-godišnjakinje također slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kaznene prijave

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje i oštećenja tuđe stvari, 24-godišnjak je danas 30. lipnja uhićen, a u kriminalističkom istraživanju navedenog događaja obuhvaćeni su sudionici 17-godišnjak, 53-godišnjak i 54-godišnjakinja.

U suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Bjelovaru u tijeku je provođenje izvidnih i dokaznih radnji prema osumnjičenim osobama, nakon čega će uslijediti podnošenje kaznenih prijava protiv 24-godišnjaka, 17-godišnjaka, 53-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela prijetnje i oštećenja tuđe stvari, dok će protiv 54-godišnjakinje biti podnesena kaznena prijava samo zbog počinjenja kaznenog djela prijetnje“, stoji u policijskom izvješću.

Nema veze s parkiranjem

Budući da su neki naši čitatelji zaključili kako se ovaj nemili događaj dogodio zbog parkiranja vozila na mjestu predviđenom za osobe s invaliditetom, provjerili smo i tu informaciju. Iz PU bjelovarsko – bilogorske potvrdili su nam kako incident nema nikakve veze s parkiranjem.

Neslužbeno doznajemo kako je „šestorka“ otprije imala nesuglasica i neriješenih razmirica, a očito su na ovaj nesvakidašnji način, usred bijelog dana, na javnom mjestu i usred neviđenih vrućina – odlučili tučom i razbijanjem automobila riješiti prijašnje probleme. Budući da je epilog jučerašnje tučnjave nekoliko kaznenih prijava, oštećen automobil i vidljive ozljede – teško da su riješili razmirice.

Pogledajte video kojeg je snimio jedan čitatelj: