Fotografija: Foto: Srđan Vrančić/CROPIX (ilustracija)
Foto: Srđan Vrančić/CROPIX (ilustracija)

Osuđena nezaposlena majka koja je na električnom romobilu vozila bolesno dijete liječniku

Žena je proglašena krivom zbog toga što nije imala zaštitnu kacigu na glavi i što se kretala nogostupom, a ne kolnikomNezaposlena majka dvoje djece proglašena je krivom i kažnjena zbog nepropisne vožnje električnim romobilom, piše Danica.hr.

Prema ovotjednoj presudi, žena (35) je kriva jer je lani u lipnju oko 11 sati u Pitomači u Strossmayerovoj ulici upravljala romobilom bez zaštitne kacige na glavi. Osim toga, nije se kretala nogostupom, već kolnikom.

Majka se na sudu branila kako je njezino dijete od 7 godina tog dana imalo visoku temperaturu, a kako nema automobil, vozila ga je romobilom do doktora.

Vozila se na pješačkom

“Tom prilikom nisam imala kacigu na glavi i doista sam se vozila preko pješačkog prijelaza, a trebala sam sići s romobila i ići pješice. Tako su me zatekli policajci.

Ali, u teškoj sam financijskoj situaciji jer sam nezaposlena, imam dvoje djece, a muž ima skromnu plaću. Žao mi je što je došlo do ovoga”, rekla je Martina.

Sutkinja ju je kaznila s ukupno 40 eura te mora platiti 20 eura troškova postupka. Kazna od 60 eura prilično će opteretiti njezin skromni kućni budžet. Na presudu se može žaliti. Inače je dosad bila neosuđivana, piše Danica.hr.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!