Fotografija: Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Osuđen jer je u Facebook grupi vrijeđao bjelovarske policajce: "Gdje ste, majku vam policijsku"

Sud je 31-godišnjeg muškarca bez saslušanja proglasio krivim i kaznio sa 60 eura jer je omalovažavao policijske djelatnikeMuškarac (31) proglašen je krivim i osuđen jer je oko pola sata iza ponoći vrijeđao bjelovarske policajce na Facebooku, piše Danica.hr.

Prema presudi, on je lani u svibnju u 0.30 sati “putem društvene mreže Facebook, u grupi „Policija zaustavlja Bjelovar i okolica“, omalovažavao jednog konkretnog policijskog službenika i druge djelatnike policije u svezi obavljanja njihove službe.

“On je na društvenoj mreži pod svojim registriranim profilom objavio: Ajmo, gdje ste, majku vam policijsku, idem pravac Narta-Rovišće, Ajdeee Mars i ekipa, gdje ste, da vas vidim kako skačete”, navodi se u presudi.

Policajac koji je pisao prijavu protiv 31-godišnjaka otkrio je kako su informaciju o tome dobili putem policijskog sustava e-dojave. Dakle, netko je muškarca prijavio policiji, piše Danica.hr.

“Potom je napravljen ispis tih poruka s profila na Facebooku, pa se onda i vidjelo da je vrijeđao i druge policajce. Nakon što sam izvršio uvid u to, zaključio sam da je počinio prekršaj te sam sačinio optužni prijedlog“, svjedočio je bjelovarski policajac.

Sud je muškarca bez saslušanja proglasio krivim i kaznio sa 60 eura jer je “omalovažavao policijske djelatnike u svezi obavljanja njihove službe”.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!