Fotografija: Marko Barčan ostao je bez ugostiteljske opreme/Foto: Pakrački list i Compas.hr
Galerija
Marko Barčan ostao je bez ugostiteljske opreme/Foto: Pakrački list i Compas.hr

Opljačkali vlasnika Pivovare Slavonica: "S lipičkih bazena mu ukrali ugostiteljsku opremu"

Marko Barčan svoju je tvrtku osnovao 2017. godine, a 2018. na tržište izbacuje svoje prvo pivo Grof, koje je i danas njegov najpopularniji proizvodPoliciji još nepoznati lopovi opljačkali su vlasnika Pivovare Slavonica Marka Barčana.

Kako je izvijestila PU požeško-slavonska, kradljivci su u razdoblju od 3. do 7. rujna u Ulici Hrvatske mladeži u Lipiku na vanjskim prostorima objekata na  bazenima, ukrali razne predmete u vlasništvu tvrtke s područja Lipika.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Budući da se ova vijest vrlo brzo proširila među Lipičanima i Pakračanima, doznali smo da je pokraden Marko Barčan, vlasnik poznate pakračke Pivovare Slavonica. Neslužbeno smo doznali da mu je s lipičkih bazena nestala ugostiteljska oprema.

Kontaktirali smo Marka Barčana, no on nije htio ništa komentirati zbog istrage koja je u tijeku. 

- Policija je pokrenula potragu za počiniteljima protiv kojih slijedi kazena prijava - kažu u policiji.

Marko Barčan, utemeljitelj Pivovare Slavonica/Foto: MojPortal.hr
Marko Barčan, utemeljitelj Pivovare Slavonica/Foto: MojPortal.hr

Marko Barčan svoju je tvrtku osnovao u kolovozu 2017. godine. Prvih godinu dana adaptirao je pogon da bi u srpnju 2018. dobio status male, nezavisne pivovare. Istog tog mjeseca pušta na tržište svoje prvo pivo Grof, koje je i danas najpopularniji Barčanov proizvod. Do kraja godine zaživjela je i Grofica, a 2019. na tržište je stigla i Carica. U međuvremenu je na tržište izbacio još nekoliko piva koja se mogu kušati u njegovoj pivovari, ali i na gotovo svim manifestacijama u ovom dijelu Hrvatske.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!