Fotografija: Poljoprivredna ljekarna u Dežanovcu/Foto: Snimio čitatelj
Galerija
Poljoprivredna ljekarna u Dežanovcu/Foto: Snimio čitatelj

OPET NA METI Iz poljoprivredne ljekarne u Dežanovcu ukrali veću količinu otrova za nametnike

Lani u veljači iz ove poljoprivredne ljekarne ukradena su zaštitna sredstva vrijedna 7000 kuna, a godinu dana ranije lopov je ukrao robu vrijednu ukupno 160.000 kunaPoliciji zasad nepoznati lopov provalio je tijekom proteklog vikenda u poljoprivrednu ljekarnu Prvča u Dežanovcu i ukrao veću količinu otrova za nametnike.

PU bjelovarsko-bilogorska je objavila kako je nepoznati počinitelj u razdoblju od 12. do 14. ožujka provalio u trgovinu u Dežanovcu i ukrao zasad neutvrđenu količinu zaštitnih poljoprivrednih sredstava. 

Rade inventuru

Kako smo neslužbeno doznali, riječ je o poljoprivrednoj ljekarni Prvča, a navodno je ukradena veća količina otrova za nametnike. Materijalna šteta još nije utvrđena jer zaposlenici moraju napraviti inventuru, no pretpostavlja se da je velika. Daruvarski policajci tragaju za provalnikom, ili više njih, kao i za ukradenim zaštitnim sredstvima.

Očevid su obavili policajci iz Daruvara/Foto: Ivana Nobilo/CROPIX (ilustracija)
Očevid su obavili policajci iz Daruvara/Foto: Ivana Nobilo/CROPIX (ilustracija)

Ova poljoprivredna ljekarna u Dežanovcu već je nekoliko puta bila na meti lopova. Potvrdio nam je to i prvi čovjek daruvarske policije Dalibor Čajsa. Prema njegovim riječima, lopov ju je posljednji "posjetio" lani u veljači kada je ukrao zaštitna sredstva vrijedna oko 7000 kuna. Policija ga je pronašla i uhitila.

Provala i u Končanici

- U istu trgovinu u Dežanovu provaljeno je i u travnju 2020. godine. Tada je šteta bila veća od 160.000 kuna - rekao nam je načelnik Policijske postaje Daruvar, Dalibor Čajsa. 

Dodao je i kako je trgovina istog vlasnika, ali u Končanici, prošle godine bila na meti provalnika. Tada su ukradena zaštitna sredstva za poljoprivredu vrijedna više od 100.000 kuna.