Fotografija: Požar u Severinu/ Foto: Screenshot Facebook
Požar u Severinu/ Foto: Screenshot Facebook

Oglasila se policija: "Požar u kojemu je izgorjelo desetak automobila je podmetnut"

Vezano uz ovaj požar slijedi daljnje kriminalističko istraživanje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, poručili su iz bjelovarske policijePožar koji je izbio u petak nešto prije pomoći na privatnom deponiju starih neregistriranih vozila u Severinu je podmetnut, izvijestila je danas bjelovarska policija.

- U petak, 08. travnja oko 23.45 sati u Severinu, na privatnom deponiju starih i neregistriranih vozila došlo je do požara kojom prilikom je požar zahvatio devet automobila od kojih su sedam u potpunosti izgorjela. U neposrednoj blizini gdje su izgorjela vozila nalazila se živica čempresa koja je nagorjela dok je susjedna kuća bila ugrožena požarom i prijetila je opasnost od njegovog proširenja, kažu iz policije.

Šteta nekoliko desetaka tisuća kuna

Podsjetimo, požar su pokušali ugasili djelatnici DVD-a Severin, no budući da im to nije polazilo za rukom, županijski vatrogasni zapovjednik izdao je zapovijed da u pomoć priskoči JVP Bjelovar, nakon čega je požar lokaliziran i ugašen, o čemu više možete pročitati OVDJE.

- Očevidom je utvrđeno da je požar izazvan ljudskom radnjom odnosno da je podmetnut. 40-godišnji vlasnik štetu procjenjuje na više desetaka tisuća kuna. Vezano uz ovaj požar slijedi daljnje kriminalističko istraživanje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, poručili su iz bjelovarske policije.