Fotografija: Prizor s mjesta nesreće u Rogoži/Foto: JVP Garešnica
Prizor s mjesta nesreće u Rogoži/Foto: JVP Garešnica

Očevidac stravične nesreće kod Garešnice: "Pokušao sam mu pomoći, ali nije mu bilo spasa"

"Poginuo je samo nekoliko stotina metara od svoje obiteljske kuće", rekao nam je očevidac koji se našao na mjestu nesrećeStrašna tragedija potresla je u ponedjeljak iza 14 sati mjesto Rogoža kod Garešnice. Pod kotačima traktora na mjestu je preminuo 32-godišnji Z.T. 

Kako doznajemo, traktor ga je prikliještio samo nekoliko stotina metara od njegove obiteljske kuće, a uzroci nesreće utvrđuju se očevidom. 

Odmah alarmirao policiju

Na mjesto nesreće prvi je slučajno došao njegov susjed. Kaže da je vidio traktor koji je sletio s ceste, te je izišao iz automobila i krenuo mu pomoći, a odmah je alarmirao i policiju. 

- Pokušao sam mu pomoći, ali vidjelo se da je već sve gotovo. Bilo nas je nekoliko, međutim shvatili smo da nema smisla ni pokušati odgurnuti traktor s njega. Nije davao znakove života. Na traktoru je bila zakvačena šumska prikolica za drva, ali bila je prazna tako da ne znam što je radio. Stigli su i vatrogasci, pa policija i hitna iz Garešnice, no nažalost, nije mu bilo spasa - prepričao nam je očevidac stravične prizore s mjesta nesreće. 

Kako doznajemo, poginuli Z. T. bio je zaposlen u jednoj tvrtki, a iza sebe je ostavio neutješne roditelje i brata. 

- Razgovarao sam i sa susjedom koji živi u kući uz mjesto događaja. To je stariji čovjek, kaže da nije čuo nikakav udarac. Zbog toga i ne znamo kad se to dogodilo, jer kad sam ja došao sve je bilo gotovo, a sad, je li to bilo deset minuta ili neposredno prije mog dolaska, ne znam - kaže naš sugovornik, još u šoku zbog pogibije mladog čovjeka.

Očevid u tijeku

Javna vatrogasna postrojba Garešnica objavila je fotografiju s mjesta događaja, potvrdivši da je muškarac smrtno stradao. Na teren su izašli sa šest vatrogasaca i tri vozila te su odmah izvukli muškarca, no on, nažalost, više nije davao znakove života.

Policija je također potvrdila pogibiju nesretnog 32-godišnjaka, dodavši kako je višesatni očevid kojim će se pokušati doznati što je uzrokovalo ovu tragediju i dalje u tijeku, nakon čega će biti poznato više informacija. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!