Fotografija: Kamion je završio u jarku/Foto: Čitatelj
Galerija
Kamion je završio u jarku/Foto: Čitatelj

Očevici sudara u Gornjem Daruvaru: "Čuli smo strašan prasak, vozač se pokušavao izvući"

Susjedi koji su prvi priskočili u pomoć kažu kako je vozačica bila pri svijesti i komunicirala je, a mladom vozaču prevrnutog kamiona pomogli su da se izvuče iz kabineJoš uvijek traje očevid teške prometne nesreće koja se oko 12 sati i 40 minuta dogodila u Gornjem Daruvaru, u Podborskoj ulici kod kućnog broja 23. 

Kako smo već izvijestili, došlo je do sudara kamiona i osobnog automobila Peugeot bjelovarskih registracija. Od siline udarca kamion je sletio s ceste i završio na boku u putnom jarku, dok se osobno vozilo zarotiralo i ostalo po sredini ceste. 

Policija na mjestu nesreće obavlja očevid/Foto: Čitatelj
Policija na mjestu nesreće obavlja očevid/Foto: Čitatelj

Za upravljačem automobila bila je vozačica koja je vozilom Hitne pomoći prevezena u pakračku bolnicu. Težina njezinih ozljeda još nije poznata, no prema očevicima s kojima smo razgovarali, do dolaska Hitne pomoći sjedila je i komunicirala s mještanima koji su joj priskočili u pomoć, ali je bila u vidnom stanju šoka. 

Vozačicu posjeli uz cestu

- Bio sam ispred trgovine kada se začuo strašan prasak. Okrenuo sam se i vidio da je kamion u jarku, na boku. Ušao sam u trgovinu, rekao im da odmah zovu 112, a onda krenuo prema mjestu sudara. Vidio sam da je jedna susjeda izašla i posjela vozačicu uz rub ceste. Pričale su, vozačica je bila pri svijesti. Krenuo sam prema kamionu. Vozač, mladi dečko iz Petrinje, pokušavao se izvući. Pitao sam ga je li ozlijeđen, rekao je da nije, malo je ozlijedio ruku. Pomogao sam mu da se izvuče iz kamiona, a ubrzo je došla i Hitna pomoć koja je ženu stavila na nosila i odvezla u bolnicu - rekao nam je Daruvarčanin Alen Štefanac, koji se među prvima zatekao na mjestu nesreće.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Kaže kako je vozačica žena srednjih godina, a vozač kamiona mladić. Upravljao je kamionom punim agregata iz smjera Daruvara. Kamion ima požeške registarske oznake. 

Prvi stigli vatrogasci

Kaže da se i inače radi o opasnoj dionici gdje je, dodaje, "čudo što se ne događa više nesreća". Do sudara je, naime, došlo nedaleko Mjesnog doma u velikom zavoju. Stanovnik ulice koji je također dotrčao na mjesto događaja čim je čuo prasak kaže kako je očito netko od vozača prešao na suprotni trak ali tko i zašto tek se treba utvrditi. 

- Prvo su stigli vatrogasci, nakon njih brzo i Hitna pomoć. Koliko sam mogao vidjeti, vozačica nije teže ozlijeđena, ali je bila u stanju šoka, pridržavali su je. Ispred doma je bilo mnogo ljudi, svi su se odmah okupili kako bi pomogli - ispričao nam je stanovnik Podborske Zdenko Jilek. 

Radi obavljanja policijskog očevida državna cesta D-26 na toj je dionici, u duljini od 200 metara, zatvorena, a promet se odvija obilazno.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!