Fotografija: Novo slijetanje kamiona u Gornjem Daruvaru/Foto: Čitatelj
Novo slijetanje kamiona u Gornjem Daruvaru/Foto: Čitatelj

Očevici nesreće u Gornjem Daruvaru: "Udarac je bio toliko jak da mi je ispao mobitel iz ruke"

Mještanka kaže kako se u Podborskoj, koja je ujedno i državna cesta, nesreće često događaju. Teretni prijevoz je vrlo intenzivan, a vozači često cestom jure "kao manijaci"Srećom nema ozlijeđenih u slijetanju i prevrtanju kamiona s poluprikolicom do kojeg je u ponedjeljak ujutro, oko osam sati i četrdeset minuta, došlo u Gornjem Daruvaru. 

Kamion osječkih registarskih oznaka prevozio je pijesak, a mlađi vozač koji je bio za upravljačem izgubio je kontrolu nad vozilom te je u Podborskoj, kod kućnog broja 110, sletio s ceste u putni jarak dok je poluprikolica ostala na cesti. 

Pijesak na cesti

Kako doznajemo od Ruže Martić koja živi na adresi na kojoj je došlo do nesreće, udarac je bio snažan i prestrašila se. 

- Tako je jako udarilo da mi je od straha mobitel ispao na pod. Jako se streslo. Išla sam vidjeti što se događa, samo da su svi živi... Kad sam vidjela da vozač otvara vrata, odahnula sam. Koliko znam, nitko nije stradao. Ljudi su se odmah okupili ako čovjeku treba pomoći, ali dobro je. Pijesak se prevrnuo po cijeloj cesti, sad ga bager utrpava. Meni je oštećeno dvorište, imam široku bankinu ali kamion ju je čitavu uzorao. opisuje Ruža Martić jutrošnja događanja. 

Česte nesreće

Kaže kako se u Podborskoj, koja je ujedno i državna cesta, nesreće često događaju. Teretni prijevoz je vrlo intenzivan, a vozači, kaže, često cestom jure "kao manijaci", ne pridržavajući se pravila i okolnosti na cestama. 

Tako je bilo i u srijedu kada je nešto niže s ceste sletio i proklizao kamion požeških tablica. On je u svom klizanju udario u Peugeot za čijim je upravljačem bila vozačica koja je pritom teško ozlijeđena i završila je u bolnici. I ovog puta kamion je bio nakrcan teškim teretom, no što je dovelo do zanošenja i prevrtanja utvrdit će policijski očevid koji je upravo u tijeku. Zbog očevida i uklanjanja rasutog tereta s prometnice državna je cesta zatvorena za sav promet, a vozila se usmjeravaju na obilazne pravce. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!