Fotografija: Foto: Privatni album/Bodulija.net
Galerija
Foto: Privatni album/Bodulija.net

NOVI ROĐENDAN Majke petoro djece čudom preživjele sudar pa poslale važnu poruku...

Čovjeka ništa ne može pripremiti na trenutak koji je mogao biti posljednji – i koji nikako nisu mogle predvidjeti niti izbjeći. U trenucima nakon udara, prvi očevici su bili sigurni da nitko nije preživio...U frontalnom sudaru do kojega je došlo u blizini ranča na području Njivica u ponedjeljak u 12:35 sati jedna je osoba teško ozlijeđena, dok je jedna zadobila lakše ozlijede – tako glasi službeni policijski izvještaj nakon provedenog očevida i istrage, piše Bodulija.net.

No iza ovog šturog priopćenja kriju se tri ljudska života, tri obitelji koje će ovaj dan slaviti kao novi rođendan. Nesreću je izazvao 71-godišnji vozač osobnog vozila koji je u desnom oštrom zavoju prešao u suprotnu traku i udario u automobil koji je išao iz suprotnog smjera. U njemu su bile dvije žene – kćeri, supruge, majke – Maja Krmpotić i njena prijateljica Martina. Maju posao redovito dovodi na Krk i dobro je upoznata sa svim izazovima koje donose krčke prometnice, od sezonskih gužvi i zastoja do vozača koji prečesto ne poštuju osnovna pravila, zabrane i ograničenja brzine.

Foto: Privatni album/Bodulija.net
Foto: Privatni album/Bodulija.net

No čovjeka ništa ne može pripremiti na trenutak koji je mogao biti posljednji – i koji nikako nisu mogle predvidjeti niti izbjeći. U trenucima nakon udara, prvi očevici koji su dotrčali u pomoć vikali su kako takav udes sigurno nitko nije mogao preživjeti.

Čuvajte svoj i tuđe živote

Sudbina je ipak htjela da se danas ne piše potresan nekrolog za crnu kroniku, već da se prenesu riječi Maje i Martine, koje su imale potrebu obratiti se javnosti i poslati životno važnu poruku:

"Ako ste nesposobni, pijani, ljuti, prestari… Ako jednostavno niste za vozit, nemojte. Danas smo na putu jednom takvom "vozaču" bile prijateljica i ja, sutra će biti netko drugi tko neće proći sa samo polomljenim rebrima, i lakšim ozljedama i ŽIV. Jednostavno, sačuvajte drugima i sebi život i ne sjedajte za taj volan. A nas dvije ćemo proslaviti još jedan rođendan sretne jer smo i dalje tu, gdje i trebamo biti", poručila je Martina, prenosi Bodulija.net.

Foto: Privatni album/Bodulija.net
Foto: Privatni album/Bodulija.net

Maja priznaje da su, kada je sve bilo gotovo, obje imale potrebu javno "zagalamiti", prodrmati vozače da budu svjesniji opasnosti u koju svojim nemarom ili nepažnjom stavljaju ostale sudionike u prometu. U ovom slučaju, ističe, petero djece je moglo ostati bez majke – Maja ima dva dječačića, a Martina tri djevojčice."

Neopisivo zahvalne

"Hvala je premalo za novu priliku koju smo dobile da opet zagrlimo svoju dječicu! Moj maleni (5 godina) kada je došao pred Sušačku bolnicu samo sam se bacila na koljena i grlila ga, najjače koliko sam mogla i neopisivo zahvalna nebu jer sam dobila priliku opet ga zagrliti! Možda neka druga majka ne bi imala tu priliku ali mi smo imale… tu sreću", kaže Maja.

Foto: Privatni album/Bodulija.net
Foto: Privatni album/Bodulija.net

"Što je život? Samo onaj trenutak koji se trenutno,upravo sada događa. Hoće li nas biti već idući trenutak, pitanje je… Zato samo nabaci osmijeh i budi sretan upravo sad jer već idući trenutak možda neće imati priliku smijati se, možda nećeš imati priliku reći "čujemo se/vidimo se", možda nećeš imati priliku za zagrljaj."

"Ne izgleda strašno? Onaj trenutak kada smo čule toliku silinu udarca direktno u nas, to je taj trenutak kada smo se pitale "hoće li doći sljedeći trenutak"? Došao je, iduća slika (trenutak) je kada nas je okrenulo na krov i tu su nam samo naša djeca bila u mislima."

Foto: Privatni album/Bodulija.net
Foto: Privatni album/Bodulija.net

"Hoćemo li doživjeti još neki trenutak ili je to to? Kraj?! Nije kraj! Sudbina, sreća, majčinska snaga i ljubav… Dočekat ćete i idući trenutak i još puno njih... Ljudi nas čupaju iz auta, čude se što smo žive… Da, tu smo sa još većim osmjehom, još jače nego smo bile!", poručuje Maja.

Nada se, kaže, da će se kaotično stanje na krčkim prometnicama što prije dovesti u red, jer trenutna situacija nipošto nije dobra, piše Bodulija.net.

Dobijte informaciju odmah, zaapratite nas na Facebooku i TikToku!