Fotografija: U subotu navečer opet je gorio Kronospan/Foto: Martina Čapo/MojPortal.hr
U subotu navečer opet je gorio Kronospan/Foto: Martina Čapo/MojPortal.hr

Novi požar u kotlovnici Kronospana u Bjelovaru: "Curilo ulje koje se potom zapalilo"

"Prema izjavi odgovorne osobe, nastala je materijalna šteta od oko 4000 eura. U požaru nitko od radnika nije ozlijeđen", kažu iz policijeDan prije samog Uskrsa, u subotu navečer, ponovno je došlo do požara u Kronospanu CRO u Bjelovaru. I to samo pet dana nakon velikog požara kojeg su bjelovarski vatrogasci u istom prostoru gasili više od sedam sati.

Kako javaljaju iz PU bjelovarsko-bilogorske, u subotu, 30. ožujka, oko 22.40 sati u Bjelovaru, u krugu tvrtke na Slavonskoj cesti, u prostoru kotlovnice u kojoj se nalazi ulje za preše došlo je do požara.

Izgorio senzor

- Očevidom na mjestu događaja uz stručnu pomoć voditelj Odjela inspekcije službe civilne zaštite utvrđeno je da je došlo do curenja ulja na ventilu pokazivača razine ulja spremnika, a potom do njegovog zapaljenja u tanku izvan spremnika. Požarom je oštećena vanjska izolacija spremnika i senzor razine ulja u spremniku.

Prema izjavi odgovorne osobe poduzeća, nastala je materijalna šteta od oko 4000 eura. U požaru nitko od radnika nije ozlijeđen, kažu iz policije.

Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Bjelovara.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!