Fotografija: Osuđena žena je od prije poznata policiji po raznim kaznenim djelima/Foto: Damjan Tadić/CROPIX (ilustracija)
 
Osuđena žena je od prije poznata policiji po raznim kaznenim djelima/Foto: Damjan Tadić/CROPIX (ilustracija)  

Nezaposlena majka petero djece dobila godinu dana zatvora jer je opljačkala dvojicu Bjelovarčana

Optužena nezaposlena frizerka osuđena je na Općinskom sudu u Bjelovaru na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine uvjetno na četiri godine
Nezaposlena frizerka iz Velikog Trojstva dobila je godinu dana uvjetnog zatvora jer je opljačkala dvojicu muškaraca iz Bjelovara.

Prema presudi Općinskog suda u Bjelovaru, 37-godišnja nezaposlena frizerka, inače majka petero maloljetne djece, u travnju prošle godine, iskoristila je nepažnju muškarca kod kojeg je boravila u kući i uzela njegov mobitel, 4000 kuna i bankovne kartice.

Peglala karticu na benzinskoj

Nakon toga je otišla na benzinsku postaju INA u Bjelovaru, gdje je jednom od navedenih kartica kupila robu u iznosu od 83,98 kuna, dok je mobilni telefon marke NOA Fresh 4G prodala za 100 kuna, čime je muškarca oštetila za iznos od oko 4.683,98 kuna. 

Isto tako, 29. lipnja iste godine drugom je Bjelovarčaninu iz kutije za cipele koja se nalazila u spavaćoj sobi ukrala zlatni prsten pečatnjak, zlatnu narukvicu, zlatni lančić s duguljastim privjeskom i zelenim kamenom u središnjem dijelu, zlatni prsten s manjim cirkonima, muški sat te četiri srebrna lančića s privjescima, čime je tog muškarca oštetila za oko 7000 kuna.

U obrani sve porekla

Optužena frizerka osuđena je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine uvjetno na četiri godine.

U svojoj obrani koju je iznijela na sudu, izjavila je da s prvim muškarcem nije bila u vezi, već su samo bili prijatelji, te je kod njega bila dva puta na kavi. Jednom ga je tražila da joj posudi 100 kuna, a on joj je dao svoju karticu s kojom je otišla na benzinsku postaju Ina i tamo kupila što joj je trebalo. Napominje da joj on nije niti davao niti prodavao mobitele, niti je ikakve mobitele uzela od njega.

Popila tablete za smirenje

Za drugog oštećenog je rekla da joj je bio susjed, te da je kod njega i supruge često dolazila na kavu. Ispričala je kako je njoj i njezinom suprugu taj muškarac znao posuditi 100 ili 200 kuna koje su oni uvijek vratili.  Priznala je da je bila u njegovoj kući tog dana kada mu je nestao nakit, ali tvrdi da ona s tim nakitom nema nikakve veze. Kaže kako tada razgovarala s njim i njegovom suprugom, a s obzirom da se posvađala sa svojim suprugom, tražila je tablete za smirenje, popila ih i zaspala. Ujutro se kod njih probudila i ne sjeća se što se u međuvremenu događalo.

Sud u njezinu priču nije povjerovao.