Fotografija: Poznati su uzroci ovog nezapamćenog požara/Foto: Martina Čapo
Galerija
Poznati su uzroci ovog nezapamćenog požara/Foto: Martina Čapo

Nezapamćen požar kod Bjelovara u kojem su izgorjele životinje prouzročio kvar na traktor kosilici

"Radni stroj u potpunosti je izgorio, a požar se proširio na drvenu konstrukciju nadstrešnice te na ostatak imanja. Prema izjavi vlasnika, nastala šteta iznosi oko 30 tisuća eura", kažu u policijiBJELOVAR - Policjia se oglasila s detaljima očevida nakon nezapamćenog požara koji se prije dva dana dogodio u Novoseljanima pored Bjelovara, a u kojem je izgorjelo čitavo seosko imanje s više od 140 životinja. O ovom tragediji koja je zahvatila obitelj Jura iz Bjelovara, pisali smo jučer OVDJE.

Izgorjelo pokošeno žito

- Do požara je došlo oko 14.50 sati. Izgorjela je štala kao i životinje koje su bile u njoj, oko 80 rolo bala sijena, traktor s raznim poljoprivrednim priključcima, motorne kosilice, više tona kukuruza u zrnu. Izgorjela je i ljetna kuhinja sa svim aparatima i namještajem.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

Požar se proširio i na poljoprivredno zemljište na kojem se nalazila slama od pokošenog žita, podsjećaju iz policije i dodaju kako je očevid proveden dan nakon požara, 25. lipnja.

Kvar na instalacijama

- Na mjestu događaja obavljen je očevid uz stručnu pomoć inspektora za zaštitu od požara, eksploziva i oružja, a kojim je utvrđeno da je do požara došlo radi kvara na električnim instalacijama radnog stroja koji se nalazio ispred ljetne kuhinje.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

U požaru je radni stroj u potpunosti izgorio, a od njega se požar proširio na drvenu konstrukciju nadstrešnice zatim na ostatak gospodarskih zgrada, ljetnu kuhinju i poljoprivredna zemljišta oko gospodarstva.

Prema izjavi vlasnika nastala je šteta u iznosu od 30.000 eura, kažu u policiji.

Neslužbeno doznajemo kako je radni stroj zapravo traktor kosilica.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!