Fotografija: Foto: Danijel Soldo/CROPIX (ilustracija)
Foto: Danijel Soldo/CROPIX (ilustracija)

Nevjenčanu suprugu gušio, udarao šakom u glavu i metlom po ruci. Dobio samo uvjetnu kaznu

Nakon što ju je divljački izmlatio, zaprijetio joj je da će je ubiti ako policiji ili bilo kome drugome kaže što joj je učinioMladić u dobi od 22 godine iz Prgomelja uvjetno je osuđen na godinu dana zatvora jer je izmlatio svoju nevjenčanu suprugu i prijetio da će je ubiti.

Sutkinja Općinskog suda u Bjelovaru nakon suđenja je presudila da je 22-godišnjak kriv jer je  5. lipnja 2022. u popodnevnim satima u obiteljskoj kući u Prgomelju svoju izvanbračnu suprugu više puta šakom udario u glavu.

Otišla s djecom kod roditelja

Osim toga, kako piše u presudi, udario ju je rukom po licu i metlom po zapešću lijeve ruke, zatim ju je rukama primio za vrat i počeo gušiti. Žena je tom prilikom zadobila lakše tjelesne ozljede u vidu hematoma na zapešću i dvije ogrebotine na desnoj strani vrata. 

"Rekao joj je da će ju ubiti ukoliko ga prijavi policiji i kaže nekom što joj je učinio, što je kod žene izazvalo osjećaj straha za vlastiti život i sigurnost, zbog čega je sa djecom otišla kod svojih roditelja", piše u presudi.

Žalba nije dopuštena

Mladić je za sva ova kaznena djela osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Naime, temeljem čl. 56. st 1 Kaznenog zakona sud mu je izrekao uvjetnu osudu, odnosno optuženi neće završiti iza rešetaka ako u tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Protiv ove presude žalba nije dopuštena jer su se stranke odrekle prava na žalbu.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!