Fotografija: Na meti kradljivca našao se 68-godišnjak iz Vrbice pored Velikog Trojstva/ Foto: Zeljko Puhovski/CROPIX (Ilustracija)
Na meti kradljivca našao se 68-godišnjak iz Vrbice pored Velikog Trojstva/ Foto: Zeljko Puhovski/CROPIX (Ilustracija)

Netko ukrao pozamašnu ušteđevinu iz obiteljske kuće kod Velikog Trojstva

U razdoblju od ponedjeljka 29. studenog do ponedjeljka 6. prosinca, nepoznati počinitelj je u Vrbici iz obiteljske kuće ukrao nekoliko desetaka tisuća kunaVELIKO TROJSTVO - Ponovno su na meti lopova osobe starije životne dobi. Naime, teška krađa ovih se dana dogodila u naselju pored Velikog Trojstva.

Kako javljaju iz PU bjelovarko - bilogorske, u razdoblju od ponedjeljka 29. studenog do ponedjeljka 6. prosinca, nepoznati počinitelj je u Vrbici, naselju koje pripada općini Veliko Trojstvo iz obiteljske kuće u vlasništvu 68-godišnjaka ukrao nekoliko desetaka tisuća kuna.

Korisni savjeti

Kako bi se zaštitili od provalnika i svoj dom učinili sigurnim, policija je izdala nekoliko korisnih savjeta:

- Novac, umjetnine i dragocjenosti ne ostavljajte u svom domu (u kuhinjskim elementima, ladicama, pod madracem ili u garderobnim ormarima), već ih pohranite na sigurno mjesto poput trezora u bankama ili na čuvanje kod osoba od povjerenja.

- Ključ od kuće/stana ne ostavljajte ispod otirača, vrtnih patuljaka, tegli za cvijeće i sličnim mjestima.

- Nikako ne zaboravite zatvoriti prozore, balkonska vrata i staklene stijene.

- Ključ ostavite osobi od vašeg povjerenja koja će biti u mogućnosti češće obilaziti vaš dom (dobar susjed – siguran dom), organizirajte da vam netko češće prazni poštanski sandučić kako se ne bi stekao dojam da u kući ili stanu duže vrijeme nema nikoga.

- Ne uklanjajte cvijeće s balkona i ne spuštajte rolete do kraja jer time dajete poruku da ste odsutni, adresu na kojoj boravite i broj telefona na koji vas se može dobiti kada ste na putu također ostavite osobi od vašeg povjerenja.

- Ne zaboravite uključiti alarmni sustav ako ga imate, spremite predmete koji omogućavaju lakše penjanje, kao npr. ljestve, sanduci i slično. Na obiteljskim kućama i stanovima u prizemlju ugradite dodatnu zaštitu na prozorima i drugim većim otvorima, preporučljiva je rasvjeta tijekom cijele noći, koja se automatski pali u sumrak, svjetiljke sa senzorom ili osvjetljenje upravljano automatskim vremenskim prekidačem.

Ne govorite svima da putujete i ne ostavljajte takve poruke na društvenim mrežama, poručuju iz PU bjelovarsko - bilogorske.