Fotografija: Traga se za osobom koja je uništila sadnice lijeske/Foto: Darko Tomas/CROPIX (ilustracija)
Traga se za osobom koja je uništila sadnice lijeske/Foto: Darko Tomas/CROPIX (ilustracija)

Netko potrgao 40 sadnica lijeske, vlasnik štetu procijenio na nekoliko tisuća kuna

Osim toga, netko je razbio prozorsko staklo u podrumu stambene zgrade u Bjelovaru, a u Prgomelju je oštećena žica i lokot na dvorišnim vratima



Policiji još nepoznati vandal potrgao je 40 sadnica lijeske u voćnjaku u naselju Gajine u Garešnici.

PU bjelovarsko-bilogorska je izvjestila kako su lijeske uništene u razdoblju od 28. siječnja do 8. veljače, a 40-godišnji vlasnik štetu je procijenio na nekoliko tisuća kuna.

Isto tako, policija je zabilježila još nekoliko slučajeva koji se u njihovoj statistici vode pod "oštećenje tuđe stvari".

Još dva slučaja

Tako je u utorak u poslijepodnevnim satima u Ulici Akademika Ivana Supeka nepoznati vandal razbio prozorsko staklo u podrumu stambene zgrade. Nastala je materijalna šteta od nekoliko stotina kuna. 

Nadalje, još uvijek nepoznati počinitelj oštetio je u ponedjeljak 7. veljače u kasnim večernjim satima u Prgomelju žicu i lokot koji se nalazio na metalnim dvorišnim vratima, a koja dvorište obiteljske kuće dijele od vrta. Oštećena 48-godišnjakinja štetu procjenjuje na nekoliko stotina kuna.

- Oštećene osobe iz navedenih događaja su upoznate o načinu pokretanja kaznenog progona za kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ iz članka 235. Kaznenog zakona - poručuju iz PU bjelovarsko-bilogorske.