Fotografija: Pripadnici HGSS-a odnose pothlađenog muškarca do vozila Hitne pomoći/Foto: HGSS
Galerija
Pripadnici HGSS-a odnose pothlađenog muškarca do vozila Hitne pomoći/Foto: HGSS

Nestali Daruvarčanin pronađen živ, ali pothlađen kod Gornjeg Daruvara

Stariji muškarac, koji inače pati od demencije, otišao je u nedjelju poslijepodne iz svoje kuće biciklom i nakon toga mu se izgubio svaki trag. Proveo je noć u polju kod tvrtke Sab gdje su ga pronašli pripadnici HGSS-aDaruvarčanin koji se izgubio u nedjelju poslijepodne pronađen je u ponedjeljak kod tvrtke Sab u Podborskoj ulici između Daruvara i Gornjeg Daruvara.

Pripadnici HGSS-a našli su ga u jednom polju živog, ali promrzlog i izgrebanog jer je cijelu noć proveo vani. Odmah je pozvana ekipa Hitne medicinske pomoći koja ga je prevezla u Dom zdravlja Daruvar kako bi ga pregledali i pružili mu potrebnu pomoć.

Krenuo biciklom

Kćer nestalog muškarca u nedjelju je objavila na društvenim mrežama apel u kojem moli ljude koji su vidjeli njezinog oca, koji inače pati od demencije, da joj se jave. Jedan joj je muškarac tada napisao kako ga je vidio u nedjelju oko 16.30 sati upravo kod tvrtke Sab na biciklu. Na sebi je imao vestu i plavi prsluk. 

Pripadnici HGSS-a prvo su pronašli bicikl nestalog muškarca, a onda i njega/Foto: HGSS
Pripadnici HGSS-a prvo su pronašli bicikl nestalog muškarca, a onda i njega/Foto: HGSS

Policija je o nestanku obavještena oko 21 sat, a onda se u akciju uključilo i devet pripadnika HGSS-a, odnosno dva potražna tima s psom vodičem.

- Pronašli smo ga u polju, dvjestotinjak metara od tvrtke Sab. Bio je malo pothlađen - rekao nam je Tomislav Pirak, pročelnik HGSS-a Stanice Bjelovar.

Pothlađeni Daruvarčanin odvezen je liječniku kako bi mu se pružila medicinska pomoć/Foto: HGSS
Pothlađeni Daruvarčanin odvezen je liječniku kako bi mu se pružila medicinska pomoć/Foto: HGSS