Fotografija: Prizor s mjesta nesreće u Končanici/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Prizor s mjesta nesreće u Končanici/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

NESREĆA U KONČANICI Dvije osobe teško ozlijeđene u sudaru Opel Zafire i traktora

Vozač Opel Zafire zabio se u neregistriranu ručno izrađenu prikolicu na kojoj je od siline udarca pukla ruda i odvojila se od traktoraDvije su osobe teško ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 19.20 sati u Končanici.

Prema informacijama koje smo dobili od PU bjelovarsko-bilogorske, nesreću je skrivio 69-godišnji vozač Opel Zafire, austrijskih oznaka, koji se kretao kroz Končanicu u smjeru Donjeg Daruvara.

Bez tragova kočenja

- Budući da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju ceste, vidljivosti i atmosferskim prilikama (mokar asfalt, sumrak, kiša), nije pravovremeno zaustavio vozilo kada to konkretni uvjeti zahtijevaju. Zbog toga je prednjim dijelom svog vozila bez kočenja naletio na stražnji dio neregistrirane jednoosovinske prikolice koja je bila priključena za traktor marke IMT, daruvarskih oznaka kojim je istom prometnom trakom i u istom smjeru upravljao 32-godišnjak - kažu nam u policiji dodajući kako je od siline udara došlo do pucanja rude na prikolici.

Vozači nisu bili pijani

Kako smo neslužbeno doznali, prikolica je bila ručne izrade, a nakon sudara je završila na zelenoj površini, dok je traktor odbačen preko prilaznog mosta. Opel Zafira je pak sletjela u putni jarak i prednjim dijelom udarila u betonski prilazni most gdje se zaustavila. Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola.

- U ovoj prometnoj nesreći vozač traktora i putnik iz osobnog vozila zadobili su teške tjelesne ozlijede, a liječnička pomoć im je pružena u Općoj županijskoj bolnici Pakrac i bolnici hrvatskih veterana - poručuju iz policije.

Slomljena podlaktica i nos

Neslužbeno doznajemo da je 32-godišnjem vozaču traktora slomljena podlaktica, a 48-godišnji putnik iz Opel Zafire zadobio je prijelom nosne kosti.

Protiv 69-godišnjeg vozača koji je skrivio ovu prometnu nesreću slijedi kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće, dok protiv 32-godišnjeg vozača traktora slijedi izvješće o počinjenom prekršaju.