Fotografija: Foto: Pexells
Foto: Pexells

Nepoznatoj osobi uplatio 200.000 kuna jer mu je obećala 600.000 eura

Muškarac (55) dobio je e-mail od nepoznate osobe u kojem je pisalo da baš njemu želi darovati 600.000 eura, ali uz jedna uvjet kojeg mora ispuniti...
Unatoč tisućama upozorenja da ne nasjedaju, svako malo netko naivan zbog internetskih prevaranata ostane bez hrpe novca.

Tako je bilo i prošli mjesec s 55-godišnjakom u Čakovcu. Nepoznat netko javio mu se e-mailom i napisao da upravo njemu želi darovati iznos od 600.000 eura. No, uz jedan uvjet, piše Danica.hr.

Trebao je, naime, podmiriti sve troškove te transakcije pa je na više računa u inozemstvu uplatio najmanje 200.000 kuna. Kad je shvatio da je prevaren, bilo ne već kasno.

“Policijski službenici Policijske postaje Čakovec zaprimili su kaznenu prijavu 55-godišnjaka kojom prijavljuje prijevaru putem društvene mreže.

Naime, oštećeni je tijekom rujna putem elektroničke pošte ostvario komunikaciju s nepoznatom osobom, a koja je na društvenoj mreži objavila oglas da želi darovati više stotina tisuća eura.

Potom je, prema uputama nepoznate osobe, a sve s ciljem stjecanja novaca, na nekoliko stranih bankovnih računa uplatio nekoliko desetka tisuća eura. Pošto do današnjeg dana nije dobio dogovoreni iznos slučaj je prijavio policiji.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu”, izvijestili su u ponedjeljak iz čakovečke policije, piše Danica.hr.