Fotografija: Nenad V. svojedobno se skrivao od policije po šumama Bilogore, a u pauzi između dvije potjere pio je pivo/Foto: Danica.hr
Nenad V. svojedobno se skrivao od policije po šumama Bilogore, a u pauzi između dvije potjere pio je pivo/Foto: Danica.hr

Nepopravljivi bilogorski Mad Max dobio 120 dana zatvora i mora platiti kaznu od 7000 kn

Nenad V. (53) iz Prgomelja uhvaćen je 20. siječnja kako vozi pijan, neregistrirani auto dok su mu bile na snazi mjere zabrane opravljanja vozilima B kategorijeNenad V. (53) iz Prgomelja kod Bjelovara, u medijima poznatiji kao Bilogorski Mad Max, nepravomoćno je osuđen na zatvorsku i novčanu kaznu jer je 20. siječnja vozio mrtav pijan neregistrirani auto i to za vrijeme dok su mu pravomoćnim rješenjima Općinskog suda u Bjelovaru na snazi zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Izvanredni liječnički pregled

Prema nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Bjelovaru, on je zatečen u prometu za vrijeme dok mu je temeljem pravomoćnog i izvršnog rješenja PU bjelovarsko - bilogorske od 8. siječnja 2015. godine, a pravomoćno od 31. siječnja 2015. godine, vozačka dozvola oduzeta dok se ne podvrgne izvanrednom nadzornom zdravstvenom pregledu.

Osim toga, vozio je auto koji nije bio registriran ni osiguran, i to pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,08 promila.

Teretilo ga se za ukupno četiri prekršaja. Za vožnju bez vozačke dozvole i pod zabranom upravljanja dobio je 60 dana zatvora, za vožnju pod utjecajem alkohola također 60 dana, dok je za vožnju u neregistriranom vozilu koje nije bilo osigurano dobio novčanu kaznu u iznosu od 7000 kuna. Budući da je dio zatvorske kazne već dio odradio, odnosno uračunalo mu se vrijeme koje je proveo iza rešetaka nakon uhićenja, tzv. zadržavanje, u zatvoru će provesti još 90 dana.

Troškovi premještanja vozila

Na izdržavanje preostale kazne zatvora okrivljenik se mora javiti u Zatvor u Bjelovaru po posebnom pozivu ovog suda. 

Što se pak tiče novčane kazne od 7000 kuna, ako okrivljenik u roku od 90 dana od dana pravomoćnosti ove presude plati iznos od 4.666,67 kuna, što predstavlja 2/3 novčane kazne, smatrat će se da je novčana kazna plaćena u cjelini.

Oduzeto mu je i vozilo kojim je činio spomenute prekršaje, a morat će i platiti troškove premještanja vozila u iznosu od 1591,25 kuna te troškove sudskog postupka.